Ioannis Papalekas, fondatorul Globalworth, cumpără acțiuni de 27,3 mil. euro în propria companie

Fondatorul și CEO-ul Globalworth, Ioannis Papalekas, a cumpărat trei milioane de acțiuni ale companiei pe care a plătit 27,3 milioane de euro, la un preț de 9,10 euro pe acțiune. Papalekas a ajuns la o deținere de 29,15 milioane de acțiuni în Globalworth, adică 15% din total. 
Răzvan Zamfir - lun, 22 iul. 2019, 18:21
Ioannis Papalekas, fondatorul Globalworth, cumpără acțiuni de 27,3 mil. euro în propria companie

Potrivit ultimului raport de piață al Globalworth, cei mai mari acționari ai Globalworth sunt, alături de Growthpoint Properties cu 29,8%, Aroundtown cu 18,1%, Ioannis Papalekas cu 15%, Altshuler Group cu 6,3%, BERD cu 5,8%, restul aparținând unor investitori cu sub 5% dintre acțiuni.

Globalworth, compania de investiții înființată de Ioannis Papalekas, deține proprietăți imobiliare (birouri, retail şi parcuri logistice) în valoare de 2,4 miliarde de euro, 1,245 miliarde de euro aparţinând investiţiilor în România. Compania vrea să atragă, în acest an, 500 de milioane de euro de pe piaţa de capital şi să extindă la 99% deţinerea în compania activă în Polonia, GPRE.

Ultimele cinci tranzacţii ale companiei s-au derulat în Polonia, cu o valoare totală de 520 milioane de euro, în vreme ce, în România, compania pare a se concentra pe dezvoltare.

Portofoliul Globalworth

Compania are în dezvoltare extinderile primelor două faze din proiectele industrial şi logistic TAP şi TAP II Timişoara, cu suprafeţe de 28.500 mp şi 122.100 mp, şi proiectele de birouri bucureştene anunţate GCD de 16.200 mp, Luterană Offices de 26.400 mp, Globaworth West de 33.400 mp.

De asemenea, compania mai deţine în Bucureşti un teren de 3.200 mp în apropierea parcului Herăstrău şi e în curs de dezvoltare a proiectelor office Globalworth Campus Tower 3 de 34.800 mp şi Globalworth Square de 26.400 mp cu o valoare totală de 44,7 milioane de euro, în vreme ce proiectele aflate în pregătire valorează 36,2 milioane euro.

Pentru proprietăţile anunţate, Globaworth a cumpărat mai mute terenuri, cu o suprafaţă totală de 102.000 mp.

Cele mai valoroase proiecte ale companiei lansate de Ioannis Papalekas sunt Skylight & Lumen din Varşovia, cu o suprafaţă de 45.445 mp şi evaluat la 191,2 milioane de euro, şi Globaworth Tower din Bucureşti, cu o suprafaţă de 54.686 mp şi evaluat la 179 de milioane de euro.

Printre clădirile deținute în România de companie se află Globalwrth Campus (57.190 mp), Globalworth Tower (54.686 mp), TCI Bucharest (22. 434 mp), UniCredit HQ (15.500 mp) su Globalworth Plaza (24.061 mp).

Proiecte românești în dezvoltare

Globalworth are în dezvoltare faza a treia a Globalworth Campus, proiect office de 34.000 mp, Globalworth Square, clădire de birouri de 26.400 mp, proiectele logitistice Global Logistics Timișoara și Chitila, și pregătește dezvoltarea a încă trei clădiri de birouri Luterană de 26.400 mp, Green Court D, de 16.200 mp, Globalworth West de 33,400 mp.

Finalizarea acestor proiecte e programată de la sfârșitul acestui an, până în trimestrul doi al anului 2021. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Erdogan: Turcia va continua să dezvolte relaţiile cu toate ţările din Golf, „fără nicio deosebire”
Erdogan: Turcia va continua să dezvolte relaţiile cu toate ţările din Golf, „fără nicio deosebire”
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a exprimat luni dorinţa Ankarei de a dezvolta relaţii 'fără nicio deosebire' ...
Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED Gold pentru sustenabilitatea clădirii
Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED Gold pentru sustenabilitatea clădirii
Iulius Mall, parte a celui mai mare ansamblu mixed-use de regenerare urbană din vestul țării, Iulius Town Timişoara, ...
Scumpirile închid industria: Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din țară oprește producția, din cauza prețurilor mari la energie și gaze
Scumpirile închid industria: Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din țară oprește producția, ...
Azomureș Târgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte utilizate de agricultura și industria românească, ...