1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

Iohannis a aprobat numirea lui George Maior funcţia de ambasador în SUA

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat joi numirea fostului şef al SRI George Maior ca ambasador al României în SUA, anunţă Administraţia Prezidenţială.

30 apr, 2015 | ECONOMICA.net

Tot joi, şeful statului a aprobat rechemarea lui Iulian Buga din poziţia de ambasador în Statele Unite, transmite Agerpres.

Preşedintele Iohannis a aprobat propunerile de numire şi rechemare de ambasadori în conformitate cu prevederile constituţionale (art. 91 al. 2 din Constituţia României) şi în baza consultărilor cu prim-ministrul şi cu ministrul Afacerilor Externe.

În privinţa numirii, conform reglementărilor şi cutumelor în materie, urmează solicitarea agrementului statelor/organizaţiilor aferente şi audierile în Comisiile de politică externă ale Parlamentului, iar apoi emiterea decretului de numire.

George Maior şi-a înaintat demisia pe 27 ianuarie din funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii. El a deţinut această poziţie începând cu octombrie 2006.

În perioada 2000-2004, el a îndeplinit funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politica de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în această calitate coordonând, din punct de vedere strategic şi militar, integrarea României în NATO.

În noiembrie 2004 a fost ales senator PSD de Alba în Parlamentul României, funcţie pe care a deţinut-o până la 5 octombrie 2006, când a demisionat, pentru a prelua conducerea SRI.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO