1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

Iohannis a promulgat legea prin care alocă fonduri pentru Magistrala 4 Metrou din banii de pe certificatele de emisii de gaze

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea prin care se alocă suma de 188,52 milioane de lei pentru Magistrala 4 Metrou din sumele obţinute în urma comercializării certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, potrivit Agerpres.

02 iul, 2015 | Agerpres

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 115/ 2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene.

Legea propune instituirea unui mecanism de finanţare flexibil astfel încât sumele obţinute din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră să poată fi utilizate pentru proiecte urgente, care se încadrează în categoria prevăzută la articolul 10 din Directiva 2003/ 87/ CE a Parlamentului European.

Magistrala 4 de Metrou numără 6 staţii pe traseul Gara de Nord 2 – Parc Bazilescu, urmând să fie extinsă cu încă două, respectiv Laminorului şi Străuleşti.

'În vederea urgentării acestor proiecte se propune alocarea sumei de 188.525.000 lei Ministerului Transportului pentru finanţarea în anul 2015 a proiectelor de investiţii Magistrala 4 Metrou', se arată în expunerea de motive a legii iniţiate de Guvern.

Din această sumă, 38.525.000 lei vor fi cheltuiţi pentru legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni, în vederea descongestionării traficului şi a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Tot joi, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 260/ 2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO