1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Iohannis a semnat decretul de numire al lui Dragoş Cristian Dinu în funcţia de ministrul al Fondurilor Europene

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire al lui Dragoş Cristian Dinu în funcţia de ministrul al Fondurilor Europene, în locul lui Cristian Ghinea, iar ceremonia de depunere a jurământului va avea loc joi, la ora 18.30, scrie News.ro.

27 oct, 2016 | News.ro

Preşedintele a semnat şi decretul de revocare al lui Cristian Ghinea din funcţia de ministru.

Administraţia Prezidenţială anunţă că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc joi, ora 18:30, la Palatul Cotroceni.

Dragoş Dinu este specialist în managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene. Începând cu anul 2008, a fost expert internaţional şi naţional în domenii precum analiză funcţională, planificare strategică, politici publice, analiză şi dezvoltare instituţională. Din această calitate, a reprezentat instituţii internaţionale precum Banca Mondială sau UNICEF şi a coordonat şi implementat proiecte în instituţii publice din România, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia.

Începând cu luna mai 2016, a ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Rolul său în această echipă a fost concentrat pe procese majore şi actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autorităţilor de management pentru perioada 2014-2020 sau ridicarea şi închiderea condiţionalităţilor ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020, precizează Guvernul.

Cristian Ghinea şi-a depus miercuri demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene. Iolu a precizat că Ghinea şi-a depus demisia la cabinetul premierului, a făcut anunţul în şedinţa de Guvern, moment în care a părăsit şedinţa.

”Ultima mea şedinţă ca membru în Guvernul Cioloş 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici şase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie”, a scris Cristian Ghinea miercuri pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, va candida la alegerile parlamentare pe listele Uniunii Salvaţi România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO