Iohannis: Am cerut sprijinul Franţei pentru aderarea României la Schengen. Reacţia lui Francois Hollande

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Paris, în cadrul conferinţei comune de la Palatul Elysee cu preşedintele Francois Hollande, că a solicitat sprijinul Franţei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen şi că şi-a exprimat încrederea că o astfel de decizie va fi adoptată curând, scrie Mediafax. Preşedintele Franţei, Francois Hollande a declarat, despre aderarea României la spaţiul Schengen, că ţara noastră este pregătită să îşi ia "unele angajamente" în această privinţă.
Economica.net - mar, 10 feb. 2015, 15:37
Iohannis: Am cerut sprijinul Franţei pentru aderarea României la Schengen. Reacţia lui Francois Hollande

Klaus Iohannis a declarat că principalele repere ale relaţiei bilaterale dintre cele două state privesc cooperarea economică, în numeroase domenii, precizând că un aspect deosebit de important pentru autorităţile de la Bucureşti este cel al imaginii pe care o au, în Franţa, România şi comunitatea românească din Hexagon.

”Suntem încrezători că fapte izolate, atunci când sunt tratate cu luciditate şi moderaţie, nu pot avea un efect de durată asupra unei lungi relaţii de respect reciproc şi colaborare politică şi culturală”, a spus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a declarat că a solicitat preşedintelui Hollande sprijin în eforturile României în combaterea oricărui „discurs care reduce o relaţie solidă la clişee”.

”Am solicitat sprijinul Franţei pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Am exprimat încrederea că o astfel de decizie, privind aderarea României la Schengen, va putea fi adoptată cât mai curând posibil”, a precizat şeful statului.

 

Vezi continuarea articolului şi VIDEO, pe Mediafax.ro.

 

Preşedintele francez a declarat că în cadrul discuţiilor cu preşedintele Klaus Iohannnis, au fost evocate mai multe subiecte politice, printre care şi Uniunea Europeană, unde ambele ţări sunt angajate împreună.

Hollande a amintit că, joi, va avea loc un Consiliu European, unde vor fi abordate chestiuni importante, precum securitatea.

”Ne-am pus de acord ca în acest Consiliu să fie luate decizii pentru a controla deplasările, programul PNR, precum şi decizii, pentru a face controale ferme pe internet şi pentru a distruge aceste site-uri Internet care permit radicalizarea populaţiei”, a spus preşedintele Hollande.

Francois Hollande s-a referit în discursul său şi la spaţiul Schengen, un subiect extrem de important pentru pentru România.

”România este pregătită să îşi ia unele angajamente (..) Vreau ca la Consiliu, joi, la Consilul European, să ne putem coordona, pe toate dispoziţiile ce ţin de frontiere, pentru a controla mai bine intrările şi ieşirile pe continentul european”, a declarat Hollande, precizând că se doreşte, astfel, să se prevină plecările unor „combatanţi” în străinătate, şi să fie informaţi de mişcările lor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ministrul german de Externe avertizează că Occidentul s-ar putea scinda din cauza modului în care tratează problema ucraineană
Ministrul german de Externe avertizează că Occidentul s-ar putea scinda din cauza modului în care tratează problema ucraineană
Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a atenţionat împotriva unei scindări a puterilor occidentale din cauza disputei ...
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...