1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Iohannis: Am explicat liderilor UE că o Europă cu mai multe viteze nu e o soluţie bună şi ar putea duce la scindare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după reuniunea Consiliului European, că a explicat liderilor UE că o Europă cu mai multe viteze nu este o soluţie bună şi că, 'in extremis', ar putea duce la scindarea Uniunii.

10 mar, 2017 | Agerpres

El a arătat că vineri s-a discutat informal despre Declaraţia care va fi adoptată la Roma, care a fost pregătită într-o primă formă.

'Cu toţii - 27 - ne-am referit la acest text propus. Contrar aşteptărilor multor analişti nu s-a discutat viitorul UE, ci s-a discutat textul care va fi cu siguranţă la Roma, un text care subliniază realizările Uniunii de până acum, arată nivelul de ambiţie pentru viitor. În ansamblu, ne dorim un text pozitiv care ne dă curaj să continuăm în Uniunea Europeană. Nu s-a putut discuta despre ambiţiile de viitor şi fără a avea mici menţiuni legate de felul cum vedem noi cu toţii viitorul Uniunii Europene, iar în acest context am explicat colegilor şi colegelor de ce o Europă cu mai multe viteze nu este o soluţie bună, dimpotrivă, este o soluţie care, in extremis, ar putea chiar să ducă la scindarea Uniunii Europene', a afirmat Iohannis.

Potrivit şefului statului, în continuare, liderii europeni se vor concentra pe textul care va fi semnat la Roma, după care vor urma discuţiile referitoare la Carta Albă prezentată de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

'Vom încerca într-un an, maximum doi ani să conturăm felul în care vedem noi cu toţii împreună viitorul Uniunii Europene', a spus Iohannis.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO