Iohannis: Am promis că voi merge în piaţă, dar nu voi anunţa nici ora, nici ziua

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a promis reprezentanţilor societăţii civile şi ai 'străzii' că va merge în piaţă, la protestatari, dar a precizat, că nu va anunţa nici ora, nici ziua, pentru a nu face din asta un eveniment media, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 06 nov. 2015, 14:15
Iohannis: Am promis că voi merge în piaţă, dar nu voi anunţa nici ora, nici ziua

‘În cursul acestei ultime întâlniri am primit multiple invitaţii de a merge în piaţă şi le-am promis că voi merge, dar nu voi anunţa nici ora, nici măcar ziua în care voi merge în piaţă, fiindcă nu vreau să fac din asta un eveniment media, ci vreau să merg să vorbesc şi eu cu oameni simpli care sunt în piaţă, să-mi spună mie ce aşteaptă de la mine, ce aşteaptă de la clasa politică’, a spus Iohannis.

El a precizat că discuţia avută vineri, la Cotroceni, cu reprezentanţii societăţii civile şi ai pieţei i s-a părut ‘foarte bună’ şi că aceştia au venit cu idei pe care le va prelua şi le va duce ‘înspre partidele politice’.

‘(Discuţia – n.r.) a fost foarte bună, oameni care au venit cu idei foarte bune, concepte gândite, abordări care pentru mine în această etapă sunt de un real folos. Voi prelua bună parte din aceste idei şi le voi duce înspre partidele politice. A fost evident în discuţia cu reprezentanţii societăţii civile şi ai pieţei că aşteptările sunt multiple şi cu siguranţă toate sunt îndreptăţite, dar în această etapă putem să constatăm, am putut eu să constat încă o dată în plus că nu este nevoie de o simplă schimbare de guvern. Este nevoie de o schimbare complexă în politica românească. Toţi, dar absolut toţi aşteaptă să vină în faţă politicieni noi, care nu au avut nimic de a face cu corupţia, care nu au fost urmăriţi penal, care nu au făcut afaceri dubioase’, a adăugat şeful statului.

Preşedintele a subliniat că aceste lucruri au fost ‘bine înţelese’ şi de liderii politici cu care s-a întâlnit în aceste zile la consultări.

Informaţia potrivit căreia preşedintele va merge în Piaţa Universităţii fusese anunţată anterior şi de reprezentanţii societăţii civile care au participat la consultările de la Palatul Cotroceni.

‘Multă lume i-a transmis că ar fi bine să vină în Piaţă. Va veni în Piaţă, dar când nu vom şti nici noi, nici dumneavoastră’, a declarat Sorin Ioniţă, reprezentantul Expert Forum.

Liviu Mihaiu, reprezentant al organizaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, din cadrul Coaliţiei pentru mediu din România, a afirmat, la rândul său, că Iohannis va merge în Piaţa Universităţii pentru a discuta cu oamenii, dar că ‘nu se ştie când, şi unde, şi cum, din motive lesne de înţeles’. El a subliniat că la întâlnirea cu şeful statului au fost reprezentanţi ai 20 de organizaţii din toate domeniile societăţii, iar discuţia a fost una ‘excepţională’.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...