1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Iohannis: Am semnat decretul privind numirea lui Kovesi pentru un nou mandat la DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, că a semnat decretul privind numirea Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat la şefia DNA, anunţă Agerpres.

06 apr, 2016 | Agerpres

'Am semnat decretul de numire a doamnei Kovesi pentru un nou mandat de trei ani în fruntea DNA, decret care va fi publicat mâine la prima oră în Monitorul Oficial', a spus şeful statului la TVR 1.

Întrebat cu privire la subiectul Black Cube, preşedintele Iohannis a răspuns că nu poate da mai multe detalii având în vedere că este vorba de o investigaţie în derulare şi a adăugat că nu are nicio îndoială în ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, dar şi că este foarte mulţumit de rezultatele DNA din ultimii ani.

El a adăugat că este convins că procurorii DIICOT vor face 'lumină' în legătură cu acţiunea firmei israeliene Black Cube împotriva procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

'Având în vedere că este o speţă sub investigaţie, chiar dacă am poate un pic mai multe informaţii, nu vreau să intru în detalii. (...) Am toată convingerea că procurorii DIICOT vor face lumină în această chestiune, iar în ce o priveşte pe doamna Kovesi pot să vă spun că în privinţa domniei sale nu am niciun semn de întrebare şi nicio îndoială', a spus şeful statului, miercuri, într-un interviu acordat TVR 1.

El a subliniat că rezultatele obţinute de DNA în anii trecuţi sunt impresionante.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, propunerea făcută pe 29 februarie de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit reglementărilor legale în vigoare privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO