1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Bugetul pe 2017 a primit avizul CSAT. Iohannis: Premierul s-a angajat ca la rectificare să completeze sumele

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că CSAT a avizat favorabil proiectele de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, şeful statului precizând că premierul s-a angajat ca, la rectificarea bugetară, ”să vină în completarea acestor sume, acolo unde apar probleme, în special în domeniul salarizării personalului”.

31 ian, 2017 | Agerpres

Iohannis a indicat că proiectul de buget prevede o alocare de 2% pentru Ministerul Apărării Naţionale, arătând că acesta corespunde cu angajamentele în vigoare.

'Este important de subliniat că acest buget trebuie şi executat cu folos pentru România şi pentru securitatea naţională a României. Mai simplu spus - este extrem de important ca aceşti bani alocaţi Ministerului Apărării Naţionale să fie folosiţi pentru programe de dotare pe termen lung, care realmente duc la o modernizare a dotării în România', a menţionat Iohannis.

'Am analizat toate aceste bugete şi, în final, CSAT a avizat favorabil bugetele pe securitate naţională', a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

"Guvernul a pregătit un proiect de buget pe care doreşte să-l trimită în Parlament şi pentru acest lucru e nevoie de avizul CSAT. Acest buget pe care guvernul l-a pregătit şi este gata să-l trimită în Parlament, mi se pare problematic. Acest buget prevede o creştere foarte mare a cheltuielilor şi după părerea specialiştilor şi după părerea mea, acest buget este prea optimist, este un buget supraevaluat fără să existe o explicaţie pertinentă pentru această creştere foarte mare, vorbim de o creştere în jur de 15%. Chiar dacă considerăm că economia României va creşte, lucru pe care ni-l dorim cu toţii, o creştere atât de mare este greu de realizat. În acest context, este cu atât mai greu de realizat de ce bugetele în domeniul securităţii naţională în unele zone au fost scăzute", a declarat preşedintele Iohannis, informează Mediafax.

Bugetul pentru Ministerul de Interne este într-o zona foarte apropiată cu cel de anul trecut.

În final, CSAT a avizat favorabil bugetele pe securitate naţională. Important de reţinut, guvernul prin primul ministru şi Ministrul Finanţelor s-a angajat că la rectificarea bugetară să vină în completarea acestor sume acolo unde apar probleme, în special în domeniul salarizării personalului. Cu această remarcă a fost avizat proiectul de buget.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO