1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

News

Iohannis: CSAT a decis ca Guvernul să ia măsuri pentru schimbarea cadrului legislativ în problema defrişărilor ilegale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a decis ca, în ceea ce priveşte defrişările ilegale, Guvernul României să ia măsuri pentru schimbarea cadrului legislativ astfel încât să existe o legislaţie "coerentă, clară şi riguroasă" în domeniu, potrivit Agerpres.

09 iun, 2015 | ECONOMICA.net

"Am căzut cu toţii de acord că problema defrişărilor ilegale ţine de securitatea naţională. CSAT a decis ca Guvernul României să ia măsuri pentru schimbarea cadrului legislativ, astfel încât să existe o legislaţie coerentă, clară şi riguroasă care să nu mai permită perpetuarea acestui fenomen", a afirmat Iohannis, într-o declaraţie de presă la finalul şedinţei CSAT.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea legii pentru modificarea şi completarea Codului silvic.

Şeful statului a mai spus că, la nivelul CSAT, s-a hotărât ca Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor împreună cu celelalte instituţii responsabile în domeniu să întreprindă măsurile necesare pentru identificarea terenurilor agricole degradate şi potenţial poluate care pot face obiectul împăduririlor.

Potrivit preşedintelui, în sarcina ministerului menţionat va cădea şi stabilirea de măsuri complete pentru monitorizarea şi controlul activităţilor de amenajare, împădurire şi exploatare a fondului forestier, precum şi pentru stimularea producţiei interne de produse finite.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO