Iohannis: Anul școlar cu siguranță nu va începe în condiții normale. PSD a acționat cu un cinism incredibil în chestiunea carantinei și izolării

Presedintele Iohannic a declarat că acestă pandemie nu are mai multe valuri, are un singur val mare. Este nevoie de alegeri pentru a reda  legitimitatea structurilor locale. Sunt convins că dacă pandemia nu se agravează, se pot organiza alegerile. Va fi o campanie care se va desfășura în condiții foarte atipice. La mijlocul lunii august vom ști dacă vom organiza alegerile locale.
Economica.net - mie, 29 iul. 2020, 14:35
Iohannis: Anul școlar cu siguranță nu va începe în condiții normale. PSD a acționat cu un cinism incredibil în chestiunea carantinei și izolării

 

În loc de un deficit de 3% vom avea un deficit considerabil mai mare, în această situație nu cred că se așteaptă cineva că toate cheltuielile planificate să fie făcute. Nu sunt bani pentru toate cheltuielile. Am rugat Guvernul să mărească atât cât se poate. Liberalii au dublat alocațiile anul trecut. PSD a vrut să copieze măsura și a mai dublat o dată. Mă aștept ca Guvernul să mărească pas cu pas cât mai repede a alocațiile. Vom avea o creștere a alocațiilor. La fel cu pensiile. Nu vor crește pensiile cu 40%, nu sunt bani. Dar ne vom gândi la o creștere. Nu putem lasă o categorie vulnerabilă, cum sunt pensionarii, să plătească toate costurile crizei coronavirusului. Vor crește în funcție de posibilități.

Legea privind stabilirea de către Parlament a legii alegerilor parlamentare a ajuns la promulgare a spus președintele. Iohanii a spus că în ultimii 30 de ani guvernele au stabilit datele alegerilor. CCR a lăsat la latitudinea Parlamentului organizarea datei alegerilor locale. Președintele a dat de înțeles că nu va promulga legea, pentru că în opinia lui este un conflict de interese că parlamentarii să stabilească dată alegerilor legislative. S-ar putea că unii parlamentari să vrea să-și prelungească mandatele. Poate dacă legea rămâne așa cum e, dar parlamaentarii nu vor vota o dată a alegerilor, atunci ce e de făcut? Iohannis a precizat că în România Constituția este foarte fermă cu privire la durata mandatelor parlamentarilor. Acestea sunt de 4 ani.

PSD a tras de timp într-un mod cinic în Parlament cu privire la adoptarea legislației privind carantină și izolarea. A tergiversat enorm adoptarea proiectului de lege, pe care Guvernul l-a întocmi imediat. Un cinism pe care nu l-a putut bănui nimeni. Au apărut politicieni care în mod deschis au incitat la nesupunere, inducând în public ideea că aceste lucruri nu sunt grave. PSD-ul, cu un cinism inimaginabil, a tergiversat adoptarea legislației și în această perioada situația s-a deteriorat grav. Așa s-a ajuns la 1.200 de cazuri pe zi.

Anul școlar

Sunt foarte preocupat cu privire la deschiderea noului an școlar. S-au făcut progrese importante în conturarea unor scenarii cu privire la deschiderea anului școlar. Iohannis se va întâlni săptămâna viitoare cu membri Guvernului. Va da un răspuns săptămâna viitoare. Ar fi foarte complicat să existe doar școală online. Președintele Iohannis a spus că școala cu certitudine nu va începe în condiții normale. Probabil că va fi o procedura mixtă. Prima preocupare este siguranță copiilor și a cadrelor didactice.

Revenirea la starea de urgență. Decizia reintrării în starea de urgență se va lua doar dacă specialiștii îi vor spune președintelui că nu există altă soluție. Iohannis e încrezător că românii vor reuși să stăpanaescă această epidemie în mod rezonabil. Reintrarea în starea de urgență, ar inhibă viață economică este o ultima soluție. Când n-ar mai există nicio posibilitate să stăpânească pandemia.

Moțiunea de cenzură

Moțiunea de cenzură este un instrument la mâna opoziției. Argumente obiective de a acuză Guvernul de incompetența nu există. Unii, adică PSD-ul, acționează însă politicianist. PSD-ul a dat dovadă că poate acționa cu un incredibil cinism și e gata să facă totul pentru a mai câștigă câteva voturi. Guvernul este unul minoritar, dar s-a descurcat foarte bine. Au trecut un buget, au gestionat bine pandemia etc.

Achizițiile de la Unifarm

E nevoie de respectarea acestor reguli de toată lumea. Guvernul în ansamblu își face treaba. În perioada stării de urgență a existat un regim special de achiziții. Indiferent de regim, legea trebuie respectată. Cine va încerca să se îmbogățească din necazul oamenilor vor plăti.

Despre oamenii care nu cred că pandemia este atât de gravă

Sunt politicieni care spun populației că această pandemie este exagerată. Până și ei s-au speriat până ăla urmă când au văzut ce s-a întâmplat. Asta se întâmplă când politicienii cinici vor să profite de vremuri tulburi. Psihiatrii spun negarea vine când  este vorba de necunoaștere sau din frică. Din frică se neagă existența bolii. Din nefericire boală există, dar din fericire există soluții. Soluțiile sunt masca și distanță.

Te-ar mai putea interesa și
Germania a înregistrat 42 de cazuri de tromboze rare, majoritatea la persoane care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca
Germania a înregistrat 42 de cazuri de tromboze rare, majoritatea la persoane care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca
În Germania au fost raportate până în prezent 42 de cazuri de cheaguri de sânge rare, majoritatea după vaccinarea cu vaccinul anti-COVID-19 al AstraZeneca, a anunţat vineri seara Institutul......
GCS: 4.310 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. România a trecut de pragul de 1 milion de îmbolnăviri
GCS: 4.310 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. România a trecut de pragul de 1 milion de îmbolnăviri
Un număr de 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Autoritățile americane nu au stabilit o legătură între vaccinul Johnson & Johnson și formarea de cheaguri de sânge
Autoritățile americane nu au stabilit o legătură între vaccinul Johnson & Johnson și formarea de cheaguri de sânge
Agenţia Statelor Unite pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a anunţat vineri că în acest moment nu s-a stabilit o legătură ...
România a căzut 27 de poziţii în topul ţărilor cu cel mai ieftin internet pe mobil. Cât costă 1GB în lume
România a căzut 27 de poziţii în topul ţărilor cu cel mai ieftin internet pe mobil. Cât costă 1GB în lume
România se află pe locul 66 în lume și pe locul al patrulea în Europa de Est în clasamentul statelor cu cel mai ieftin ...