1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Iohannis, despre deficit: Sper ca Guvernul să înţeleagă că această chestiune trebuie redresată şi să revenim la o creştere economică sustenabilă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, întrebat despre execuţia bugetară, că, în condiţiile în care au crescut salarii şi nu s-a pus un accent deosebit pe încasare, era clar că va apărea o problemă, el spunând că speră ca Guvernul să înţeleagă că această chestiune trebuie redresată şi trebuie revenit la o creştere economică sustenabilă, scrie News.ro.

28 mar, 2018 | News.ro

Întrebat, la finalul vizitei de la Salonul Auto Bucureşti, despre datele privind execuţia bugetară, preşedintele a spus că este corect să aşteptăm finalul primului trimestru, scrie News.ro.

"Este corect să aşteptăm finalul primului trimestru şi dacă va fi cazul mă voi referi la aceste ches momentul respectiv. Este clar însă că în situaţia în care au crescut salarii şi nu s-a pus un accent deosebit pe încasare poate să apară această problemă. Eu sper să se înţeleagă la nivel de guvern că această chestiune trebuie redresată şi trebuie să revenim la o execuţie bugetară sustenabilă", a declarat Iohannis.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat luna februarie cu un deficit de 5,5 miliarde lei, 0,59% din Produsul Intern Brut (PIB), faţă de un excendent de 397,1 milioane lei în ianuarie-februarie 2017, arată datele publicate luni pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO