1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Iohannis: Este o zi tristă pentru democraţie. Ponta a ales să sacrifice interesul României

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, cu privire la votul Parlamentului în cazul lui Victor Ponta, că este o zi "tristă" pentru democraţie, arătând că "să distrugi instituţii şi principii pentru a salva cariera unei persoane este inacceptabil".

09 iun, 2015 | Agerpres

"Astăzi este o zi tristă pentru democraţia din România. O zi tristă pentru milioanele de cetăţeni care cred în valorile democratice, care-şi doresc o politică făcută cu responsabilitate, cu integritate şi cu onoare. Să distrugi instituţii şi principii pentru a salva cariera unei persoane este din punctul meu de vedere inacceptabil într-o democraţie. (...) Dl Ponta a ales să sacrifice interesul României pentru interesul propriu. Din acest motiv, am spus că este o zi tristă pentru democraţia din România", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că procurorii DNA îl acuză pe premierul Victor Ponta de fapte penale, iar prim-ministrul susţine că este nevinovat.

"Nici Parlamentul, nici eu, nici dumneavoastră nu putem să stabilim cine are dreptate: procurorii sau prim-ministrul Ponta. Singurii care sunt calificaţi să facă acest lucru sunt judecătorii, dar pentru asta speţa trebuie să ajungă în faţa instanţei", a declarat Iohannis.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO