1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Iohannis i-a chemat pe miniștri la Cotroceni pentru prima citire a măsurilor de relansare economică. Se vorbește deja de "helicopter money"

Administrația prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va avea, azi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă pe teme economice cu mai mulţi membri ai Guvernului. Surse ECONOMICA.NET spun că se vor discuta propunerile de măsuri pentru relansarea economică post-covid. Se vorbește inclusiv de “helicopter money”, cel puțin pentru firmele mici.

23 iun, 2020 | | ECONOMICA.net

Au fost chemați la discuții, de la orele 13.00, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, şi şeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Surse politice au spus pentru ECONOMICA.NET că subiectul discuțiilor ar fi propunerile de relansare economică. Acestea ar fi lucrate în prezent de trei ministere: Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei și Ministerul Fondurilor Europene.

Finanțarea măsurilor de relansare s-ar face aproape în totalitate din fonduri europene și, de aceea, ele sunt păstrate secrete deocamdată de guvern. Executivul lui Orban a obținut de la Comisia Europeană un acord de principiu pentru utilizarea fondurilor europene pentru eforturile de relansare economică, însă mai are nevoie de acord și pe măsurile concrete, și de-aici ținerea la secret a propunerilor de măsuri.

O altă sursă ECONOMICA.NET apropiată problemei a sugerat că ar fi vorba inclusiv de “helicopter money”. Adică injecții directe de bani în mediul de business privat.

Unul dintre zvonurile lansate în jurul acestui pachet financiar fără precedent este legat de acordarea unui ajutor direct de la stat de cel puțin 2.000 de euro fiecărei firme mici.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO