1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Iohannis în SUA: România salută cu entuziasm acordul privind dosarul nuclear iranian

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că România salută acordul cu privire la dosarul nuclear iranian, transmite Agerpres.

29 sep, 2015 | Agerpres

'România salută cu entuziasm acordul privind dosarul nuclear iranian. Acest fapt demonstrează că nimic nu este imposibil dacă există voinţă politică autentică şi dacă lideri vizionari se angajează în acţiuni ambiţioase', a spus Iohannis, în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

El şi-a exprimat speranţa că acest acord va avea şi alte beneficii, în contextul mai amplu al procesului de pace din Orientul Mijlociu.

De asemenea, şeful statului i-a îndemnat pe membrii Naţiunilor Unite să nu rateze ocazia de a semna un nou acord cu caracter obligatoriu, ca reacţie la schimbările climatice.

'Momentul este încă propice, în vederea angajamentelor Uniunii Europene, precum şi a activismului masiv al societăţii civile. Este de aşteptat ca şi alţi factori majori care contribuie la încălzirea globală să urmeze exemplul Uniunii Europene. Oameni din toată lumea, în special cei din micile ţări insulare, a căror existenţă fizică este ameninţată, aşteaptă noi angajamente, înainte de a fi prea târziu', a mai spus Iohannis.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO