Iohannis invită BERD să contribuie la îmbunătăţirea climatului investiţional românesc

Preşedintele Klaus Iohannis a primit luni, la Palatul Cotroceni, vizita delegaţiei Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, condusă de preşedintele băncii, Suma Chakrabarti, context în care a invitat BERD să contribuie la îmbunătăţirea climatului investiţional românesc, potrivit Agerpres.
Economica.net - lun, 01 feb. 2016, 21:09
Iohannis invită BERD să contribuie la îmbunătăţirea climatului investiţional românesc

Preşedintele României a invitat BERD să contribuie la îmbunătăţirea climatului investiţional românesc, nu doar prin suportul financiar oferit, ci şi prin expertiza şi consultanţa profesionistă pe care experţii băncii o posedă, în condiţiile în care România încă are de implementat o serie de reforme economice’, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de Administraţia Prezidenţială.

În cadrul întrevederii, conducerea BERD a prezentat şefului statului cele mai importante evoluţii economice, perspectivele privind climatul investiţional, naţional şi regional, precum şi priorităţile pe care BERD le are în relaţia cu România.

‘Chiar dacă în ultima perioadă a existat un anumit recul în planul finanţării, a fost reafirmată convingerea că BERD va fi un actor proactiv pe piaţa din România, în special în anumite sectoare şi direcţii cheie, precum finanţarea companiilor de stat incluse în programe de reforme structurale, susţinerea sectorului IMM-urilor, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, încurajarea dezvoltării pieţei de capital şi a calităţii mediului antreprenorial’, precizează sursa citată.

De asemenea, conducerea BERD şi-a arătat încrederea într-o creştere a investiţiilor private ‘pe măsură ce investitorii capătă tot mai multă încredere în politicile economice ale Guvernului şi în parcursul economic general al României’.

Preşedintele BERD se află luni şi marţi în România pentru a purta discuţii cu oficialii români şi cu partenerii de afaceri.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România a picat testul autosuficienței la mâncare. Producția internă acoperă integral consumul doar în cazul a șase produse agroalimentare. Carnea de porc, zahărul, untul și fructele sunt printre cele mai deficitare
România a picat testul autosuficienței la mâncare. Producția internă acoperă integral consumul doar în cazul a șase ...
România produce mai mult decât consumă doar cereale, varză și carne de oaie și capră. În rest, suntem tot mai dependenți ...
Piața moto crește în plină pandemie. Iată ce motociclete cumpără românii
Piața moto crește în plină pandemie. Iată ce motociclete cumpără românii
Raportul APIA privind înmatriculările de motocicluri pentru anul 2021 arată că anul trecut au intrat în circulație ...
OCDE a început negocierile de aderare cu România
OCDE a început negocierile de aderare cu România
Guvernul de la Bucureşti salută decizia Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică privind lansarea ...