Iohannis l-a primit la Cotroceni pe premierul moldovean: Puteţi să vă bazaţi oricând şi mult pe România

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, context în care a afirmat că ţara vecină se poate baza oricând şi mult pe România. 
Economica.net - mar, 13 oct. 2015, 15:29
Iohannis l-a primit la Cotroceni pe premierul moldovean: Puteţi să vă bazaţi oricând şi mult pe România

‘O să aveţi sprijin şi în continuare. Ştiţi că puteţi să vă bazaţi oricând şi mult pe România’, i-a transmis Iohannis premierului moldovean. 

Iohannis a afirmat că România este ‘principalul promotor al Republicii Moldova în domeniul afacerilor europene’. 

El şi-a exprimat regretul că premierul moldovean nu a putut ajunge la Parlament din cauza unei defecţiuni tehnice a avionului cu care acesta a ajuns de la Bruxelles la Bucureşti. 

‘Este regretabil că datorită unei defecţiuni tehnice nu aţi ajuns în Parlament, dar aţi văzut că deja Parlamentul a votat cu mult entuziasm acest proiect, care prevede un sprijin financiar destul de important pentru Republica Moldova şi sunt foarte bucuros să constat că împreună am reuşit, aici, în România, să parcurgem foarte repede toţi paşii instituţionali şi cred că este un semn destul de evident al faptului că noi vorbim mult despre Moldova, despre sprijinul pe care îl dăm Moldovei, şi dacă este nevoie îl şi facem’, a arătat Iohannis.

Şeful statului a precizat că este prima vizită oficială a premierului moldovean la Cotroceni şi a amintit de întâlnirea informală pe care cei doi au avut-o la New York, în marginea reuniunii ONU. 

Oficialul moldovean a precizat că a ţinut să vină la Bucureşti pentru a mulţumi autorităţilor române pentru sprijinul oferit Republicii Moldova. 

‘Am ţinut să vin la Bucureşti (…) după Bruxelles. Am avut o vizită bună, scurtă, la Bruxelles şi mizam să ajung la timp la Bucureşti ca să mulţumesc autorităţilor române, dvs. personal, Parlamentului, Guvernului României pentru sprijinul pe care ni-l acordă constant şi mai ales acum într-un moment crucial pentru ţara noastră care urmează să-l depăşim cu eforturi comune pentru a asigura continuitatea reformelor şi schimbărilor care au început cu ceva timp în urmă’, a arătat Streleţ. 

El a subliniat că suportul României pentru integrarea R. Moldova în UE a fost constant, permanent şi foarte sincer în diferite domenii. 

La întâlnirea de la Cotroceni a participat şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Te-ar mai putea interesa și
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, a prezentat rezultate operaționale în creștere în primul trimestru al acetui an....
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia ...
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...