Iohannis: Mi se pare corect să se impoziteze tot ce se poate impozita

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, întrebat fiind despre introducerea unor noi taxe, că i se pare corect "să se impoziteze tot ce se poate impozita" şi că impozitele "cu siguranţă se vor regăsi" în facturile plătite de către cetăţeni.
Economica.net - joi, 07 nov. 2013, 14:31
Iohannis: Mi se pare corect să se impoziteze tot ce se poate impozita

„Dacă vorbim de impozite şi taxe, mi se pare corect să se impoziteze tot ce se poate impozita. Mi s-a părut întotdeauna puţin straniu că noi impozităm cetăţenii şi pentru curte şi pentru casă, dar alţii folosesc tot felul de lucruri, renumitul stâlp şi aşa mai departe, fără să plătească niciun impozit. Mi se pare chiar foarte corect să se impoziteze şi structurile speciale. De ce nu s-ar impozita?”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă, întrebat fiind cum comentează introducerea unor noi impozite.

El a afirmat că impozitele „cu siguranţă, se vor regăsi” în facturile plătite de către cetăţeni, întrucât furnizorii de utilităţi cunosc suficiente metode pentru a „arunca povara fiscală pe consumatorul final”.

În plus, întrebat ce părere are despre majorarea accizelor la carburanţi, Iohannis a răspuns: „Eu sper ca aceasă acciză să aibă o destinaţe clară pentru investiţii şi nu pentru consum, altfel nu face sens”.

Întrebat dacă liderul PNL, Crin Antonescu, va plăti electoral, în 2014, pentru aceste impozite, taxe şi accize majorate, Iohannis a răspuns: „Este posibil”.

„Eu cred că există riscul să deconteze unele măsuri luate de Guvern, chiar dacă nu este la guvernare, ci la Senat şi măsurile sunt, evident, ale Guvernului, nu ale Senatului”, a spus Iohannis, adăugând că Antonescu riscă să piardă „câteva voturi”.

Întrebat dacă acele voturi ar putea fi decisive în cursa electorală pentru Preşedinţie, Iohannis şi-a manifestat speranţa ca acestea să nu fie decisive în sensul pierderii alegerilor, dar a recomandat multă precauţie în construcţia bugetului pe 2014 deoarece este an electoral.

Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenţi la litrul de carburant, fie benzină, fie motorină, banii astfel colectaţi urmând să fie vărsaţi într-un fond special destinat investiţiilor în infrastructura rutieră.

Totodată, Executivul va introduce plata impozitului pe proprietate pentru construcţiile speciale exceptate până în prezent, a anunţat premierul Victor Ponta, iar ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a confirmat că nu s-au mai făcut derogări, deci vor fi taxate reţelele electrice, eoliene şi hidrologice. Pentru piscină cu destinaţie comericală va fi plătit de asemenea un impozit.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...