1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

News

Iohannis: Nu intenţionez să sesizez CCR privind Codul Silvic

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională în situaţia în care Parlamentul nu va ţine cont de cererea sa de reexaminare a Codului Silvic, însă a subliniat că din punctul său de vedere tăierile ilegale de păduri reprezintă ''un atentat la siguranţa naţională''.

18 mai, 2015 | Agerpres

'Nu, nu intenţionez să sesizez Curtea Constituţională. Dacă aş fi dorit aş fi putut să fac acest lucru din capul locului, însă este important atâta vreme cât se mai poate discuta ceva să vedem un pic unde sunt problemele. Lucrul sesizat de mine în baza sesizării Consiliului Concurenţei, şi care a dus la foarte multe discuţii în spaţiul public, este în jurul acelei cote de 30% propusă în actul normativ, este vorba de cota de piaţă care poate să fie la o singură entitate economică', a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a mai spus că s-a discutat foarte puţin despre un alt lucru pe care l-a sesizat, respectiv articolul 20 din Codul Silvic, care deschide posibilitatea defrişărilor necontrolate pe suprafeţe mai mici de 10 hectare.

'Mi se pare foarte periculos, fiindcă dacă acceptăm această chestiune, adunând toate pădurile care sunt sau toate suprafeţele care sunt sub 10 hectare, se ajunge uşor la concluzia că peste un milion de hectare pot fi defrişate fără nici un fel de analiză prealabilă. Mi se pare că aici este nevoie de o discuţie aprofundată', a susţinut şeful statului.

Iohanis a afirmat că, personal, consideră tăierile ilegale de păduri un atentat la siguranţa naţională

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO