1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

News

Iohannis: Pe parcursul mandatului voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor din ţara noastră

Preşedintele Klaus Iohannis declară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că pe parcursul mandatului său va participa, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din ţara noastră, scrie Agerpres.ro. 

04 ian, 2015 | Agerpres

Preşedintele participă duminică dimineaţa, de la ora 10,00, la slujba de liturghie de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu.

"La ora 10, particip la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă cu hramul Sfânta Treime, din Sibiu. Slujba va fi condusă de Mitropolitul Ardealului şi Arhiepiscop al Sibiului, Laurenţiu Streza. Potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creştin luteran, voi participa numai la prima parte a liturghiei, care se încheie cu citirea Evangheliei. Astfel, voi fi alături de toţi românii ortodocşi care, în primele zile ale anului 2015, se roagă pentru sănătate, înţelepciune şi pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din ţara noastră", afirmă Iohannis, în mesajul postat duminică dimineaţa pe pagina sa de Facebook.

La ora transmiterii acestei ştiri, preşedintel Iohannis este încă prezent la slujba religioasă din interiorul Catedralei Mitropolitane din Sibiu.

Administraţia Prezidenţială a anunţat încă de sâmbătă, 3 ianuarie, faptul că preşedintele Iohannis va fi prezent la slujba de la Sibiu.

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă a fost ridicată la începutul secolului XX, după modelul celebrei Hagia Sofia de la Constantinopol, la scară redusă. De la sfinţire, lăcaşul este şi sediu al Arhiepiscopiei Sibiului şi Mitropoliei Ardealului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO