1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

News

Iohannis: Pentru românii din Marea Britanie nu se schimbă nimic. Ar fi bine dacă am ajunge la o înţelegere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că acordul privind ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar anunţat joi nu schimbă nimic în ceea ce îi priveşte pe românii din Marea Britanie şi s-a declarat optimist că acest acord va fi aprobat în Consiliul European.

17 oct, 2019 | Agerpres

"Pentru românii din Marea Britanie înseamnă şi ce a însemnat şi prima formă şi ar fi foarte bine dacă de data aceasta am ajunge la o înţelegere care pe urmă se pune în practică. În acord, lucrurile care au fost negociate şi acceptate de ambele părţi nu s-au schimbat, ele au fost păstrate, ceea ce s-a renegociat şi s-a schimbat în unele părţi este partea numită 'back stop', deci înţelegerea pe graniţa între Irlanda şi Irlanda de Nord. Sunt foarte bucuros că s-au făcut progrese semnificative. Acum trebuie să vedem dacă reuşim în Consiliu şi sunt optimist să aprobăm acordul, pe urmă să vedem dacă şi la Londra se va găsi aprobare pentru acest acord", a spus şeful statului înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

El a reiterat că cea mai bună variantă ar fi un Brexit cu acord.

"În cazul nostru, pentru românii noştri din Marea Britanie, ar însemna să le fie asigurate toate drepturile", a spus Iohannis.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO