1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 10 º

News

Iohannis: România acţionează de mult timp ca membru "de facto" al Schengen

România acţionează de mult timp ca membru 'de facto' al spaţiului Schengen, a afirmat marţi, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis.

13 sep, 2016 | Agerpres

'În chestiunea Schengen, România este aproape de Franţa. Am discutat această chestiune astăzi cu preşedintele Hollande şi cred că acest demers se înscrie într-unul foarte solid şi sustenabil în cadrul Uniunii Europene. (...) Chestiunea securităţii externe şi interne este evident nu doar în atenţia cetăţenilor europeni, ci este în acelaşi fel în atenţia noastră, a politicienilor. România din momentul de faţă nu este încă membră a spaţiului Schengen şi aşa trebuie să ne îngrijim noi singuri de graniţele noastre', a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, unde a susţinut o declaraţie comună cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, aflat în vizită de stat în România.

Preşedintele Iohannis a apreciat că ţara noastră 'a făcut faţă foarte bine' crizei migranţilor.

'Acest lucru arată că România ştie foarte bine cum să apere graniţa externă a Uniunii Europene şi România acţionează de mult timp ca un membru 'de facto' al spaţiului Schengen, fiind implicată în toate formatele care se preocupă de spaţiul Schengen şi de securitatea graniţelor. În acest sens, (...) este în beneficiul Uniunii ca România să vină cu expertiza ei în acest spaţiu. Din motive practice, acest lucru nu se poate realiza dintr-odată. (...) Trebuie să facem cât de curând demersurile potrivite la Bruxelles pentru a beneficia toată lumea de securitatea aeroporturilor româneşti. (...) Ar fi benefic pentru toată lumea ca acest pas să se facă cu cât mai repede cu atât mai bine. (...) Pe scurt, da, ne simţim sprijiniţi de Franţa', a spus Iohannis

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO