1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Iohannis: România este pregătită pentru Schengen. Acţionează deja ca un membru de facto

România este pregătită să adere la Schengen, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis, punctând că dificultăţile cu care se confruntă acest spaţiu nu trebuie 'să ne sperie'.

17 feb, 2016 | Agerpres

'Noi ne pregătim de ani de zile pentru intrarea în spaţiul Schengen, că nu s-a întâmplat, că s-a legat de chestiunea MCV, că a ajuns dintr-o chestiune tehnică o chestiune politică fără să fi dorit noi aceste lucruri toate sunt adevărate, însă, în acelaşi timp, este adevărat că noi ne-am angajat să ne pregătim pentru a deveni ţară membră Schengen. România acţionează ca un membru de facto Schengen, suntem parte din aproape toate procedurile şi vrem acest lucru', a spus şeful statului, la dezbaterea publică ''Dialog pentru România. Primăvara politică a societăţii civile'', organizată la BCU.

El a subliniat că dificultăţile cu care se confruntă spaţiul de liberă circulaţie nu trebuie 'să ne sperie'.

'Că acum, temporar, printr-o abordare nu neapărat foarte eficientă a crizei migraţioniste, spaţiul Schengen este pe alocuri în dificultate nu trebuie să ne sperie. Eu cred că vom rezolva şi criza migraţiei. Se va reveni la spaţiul Schengen şi poate chiar cu această ocazie celelalte state membre îşi vor da seama că România nu vorbeşte doar despre Schengen, ci este pregătită pentru Schengen', a completat Iohannis

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO