1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

News

Iohannis: România va căuta alte oportunităţi pentru consolidarea independenţei energetice

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, întrebat cu privire la proiectul South Stream, că România va căuta alte oportunităţi pentru consolidarea independenţei energetice şi interconectarea la sistemele energetice europene, scrie Agerpres.

15 ian, 2015 | Agerpres

El a arătat că tema South Stream nu a fost abordată în discuţiile pe care le-a avut cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, adăugând că acesta este "un subiect care nu s-a închis acum, ci mai demult".

"Independenţa energetică a României este una dintre preocupările mele şi România va căuta alte oportunităţi pentru a merge mai departe pe calea de consolidare a independenţei energetice, pe de-o parte, şi de interconectare la sistemele energetice europene, pe de altă parte", a spus Iohannis la conferinţa comună cu preşedintele CE.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează joi şi vineri o vizită oficială la Bruxelles. El a avut joi întâlniri cu şefii Consiliului European şi Comisiei Europene, urmând ca vineri să aibă o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Luna trecută, Gazprom a decis să abandoneze proiectul gazoductului South Stream, urmând în schimb să construiască un gazoduct spre Turcia.

"Proiectul South Stream este închis. Conducta Turkish Stream este singura rută prin care 63 de miliarde de metri cubi de gaze naturale ruseşti, care în prezent sunt livrate via Ucraina, pot fi furnizate. Nu există alte variante. Partenerii noştri europeni au fost informaţi de acest lucru, iar sarcina lor este acum să pună la punct infrastructurile necesare de la graniţa dintre Turcia şi Grecia", a precizat Alexei Miller, directorul grupului rus Gazprom.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO