Iohannis: Silaghi – propunerea PNL pentru Transporturi. L-am propus BPN după o discuţie cu Antonescu

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a precizat, marţi, că Ovidiu Silaghi reprezintă propunerea oficială a partidului pentru postul de ministru al Transporturilor, acesta întrunind marea majoritate a voturilor BPN.
Economica.net - mar, 16 iul. 2013, 13:34
Iohannis: Silaghi - propunerea PNL pentru Transporturi. L-am propus BPN după o discuţie cu Antonescu

Iohannis a precizat, răspunzând unei întrebări, că el a fost cel care l-a propus BPN pe Silaghi pentru ocuparea postului de ministru al Transporturilor, după o discuţie prealabilă cu liderul liberalilor, Crin Antonescu.

Prim-vicepreşedintele PNL a arătat, totodată, că propunerea referitoate la Silaghi va fi comunicată partenerilor din USL, care o vor comunica mai departe, el arătând că nu va fi convocată o şedinţă a USL pentru a prezenta rezultatul votului BPN al PNL.

Iohannis a negat, totodată, informaţiile apărute în presă referitoare la un schimb de portofolii între PSD şi PNL, în urma căruia PNL ar fi cedat Transporturile către PSD pentru Educaţie sau Apărare.

„Nu au existat astfel de discuţii”, a spus Iohannis.

El a precizat că amânarea BPN cu o oră a fost cauzată de dificultatea convocării membrilor acestui for în această perioadă.

„Nu a fost f uşor să convocăm BPN şi pentru a avea garanţia îndeplinirii cvorumlui, am amânat un pic. În final, din 81 de membri au participat 53”, a spus Iohannis.

Deputatul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat, marţi, prin vot, de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor.

Şedinţa BPN al PNL a început la ora 13.00, cu o oră întârziere faţă de programul anunţar şi a fost condusă de către prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis, alături de vicepremierul Daniel Chiţoiu, în condiţiile în care liderul liberalilor, Crin Antonescu, este plecat din ţară.

Înaintea şedinţei, PNL a dat publicităţii un comunicat de presă în care precizează că decizia de clasare emisă de Curtea de Apel Oradea în cazul promovat de ANI împotriva deputatului Ovidiu Silaghi este definitivă şi irevocabilă. De asemenea, PNL aminteşte şi că Ovidiu Silaghi a mai fost ministru al Transporturilor în perioada mai-decembrie 2012.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit, marţi, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta în principal despre noul acord care poate fi încheiat de România cu FMI, ocazie cu care au abordat şi tema unei eventuale numiri a lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Discuţia a avut loc după întrevederea şefului statului cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa, luni, ca numirea unui nou ministru al Transporturilor să aibă loc „zilele astea”, el precizând că a avut pe această temă o convorbire telefonică cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că va face propunerea către şeful statului după o decizie a PNL.

„Sper zilele astea să fie numit un nou ministru. Am vorbit cu domnul Antonescu – am discutat la telefon, nu este în ţară. Mai departe, când avem o decizie a PNL, eu trebuie să-i propun preşedintelui numirea în funcţie”, a spus Ponta.

El a arătat că va prelua interimatul la minister, dar a precizat că doar va gira politic activitatea secretarilor de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Ford ar putea să nu mai poată comercializa în Germania automobile capabile să se conecteze la Internet
Ford ar putea să nu mai poată comercializa în Germania automobile capabile să se conecteze la Internet
Un tribunal german a emis vineri o decizie care interzice grupului auto Ford să producă şi să comercializeze automobile capabile să se conecteze la Internet, ca urmare a unui proces legat de......
Aderarea Ucrainei la UE va lua „indubitabil 15 sau 20 de ani”, declară ministrul francez pentru afaceri europene
Aderarea Ucrainei la UE va lua „indubitabil 15 sau 20 de ani”, declară ministrul francez pentru afaceri europene
Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va lua ''indubitabil 15 sau 20 de ani'', a estimat duminică ministrul delegat francez ...
Airbus se aşteaptă la creşterea vânzărilor de avioane private în pofida războiului din Ucraina şi carantinei din China
Airbus se aşteaptă la creşterea vânzărilor de avioane private în pofida războiului din Ucraina şi carantinei din China
Divizia de avioane private a constructorului european Airbus SE este mai optimistă cu privire la perspectivele pentru acest ...
Europa vrea să relanseze producţia internă de magneziu până în 2025 pentru a-şi reduce dependenţa de China
Europa vrea să relanseze producţia internă de magneziu până în 2025 pentru a-şi reduce dependenţa de China
Factorii de decizie din Uniunea Europeană au lansat o iniţiativă destinată relansării producţiei interne de magneziu, ...