1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

Iohannis: Teoretic, se pot aloca 6% din PIB pentru educaţie, dar când se cheltuie cu folos, nu e uşor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că teoretic pot fi alocate 6 procente din PIB pentru Educaţie, însă a susţinut că există o problemă în cheltuirea cu 'folos' a banilor.

28 oct, 2016 | Agerpres

'Am avut o discuţie cu studenţii, care mi-au spus că obligatoriu la anul trebuie să avem 6% din PIB pentru învăţământ. Pur teoretic, cred că se poate, dar practic sunt convins că nu se poate. Nu că nu se pot aloca, nu se pot cheltui, fiindcă e uşor să cheltui 100 de lei sau 1.000 de lei sau un milion, dar când se cheltuie 6% cu folos - nota bene, nu doar bani aruncaţi degeaba - nu e uşor deloc', a spus preşedintele Iohannis la dezbaterea 'România puternică: viziune politică şi servicii publice în slujba cetăţeanului'.

Şeful statului a spus că 'ar fi păcat' ca banii să fie folosiţi 'nechibzuit' şi a evidenţiat că statul trebuie să judece mai bine la ce sunt utilizate fondurile.

'Cel mai important obiectiv este ca tânărul, atunci când termină şcoala, indiferent la ce nivel, să fie pregătit pentru piaţa muncii şi pentru viaţă', a adăugat el.

Preşedintele Iohannis a subliniat că obiectivul final este ca noile generaţii să fie mai bine educate decât cele din prezent.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO