1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

News

Iohannis: Trebuie să eliminăm trântorii şi şpăgarii din sistem, altfel nu vom progresa

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, la Suceava, că trebuie eliminaţi 'trântorii' şi 'spăgarii' din sistemul de administraţie publică din România, menţionând totodată că există persoane care beneficiază de pe urma birocraţiei.

03 mai, 2017 | Agerpres

'Cum să convingem primarii din comune să aplice pentru fonduri europene, dacă a doua zi îi punem pe drumuri să umble sute şi sute de kilometri şi sute de zile după avize. Nu putem să funcţionăm aşa pentru că sunt unii care sunt beneficiarii acestor demersuri. Trebuie să îi eliminăm. Trebuie să eliminăm trântorii şi şpăgarii din sistem, altfel nu vom progresa', a afirmat Iohannis.

El a scos în evidenţă nevoia unei reorganizări administrative, menţionând că populaţia nu trebuie să fie interesată de numărul de preşedinţi de regiuni, ci de eficienţa măsurilor economice adoptate de administraţiile regionale.

'Dacă regionalizarea nu produce dezvoltarea economică, nu-i bună la nimic, iar dacă regionalizarea nu îi dă cetăţeanului sentimentul că administraţia a devenit mai simplă pentru el, nu pentru ea, iarăşi nu am făcut nimic. Că se creează cinci sau zece poziţii de preşedinte regional, pe cine interesează? Asta nu au decât să negocieze cei care sunt de specialitate, dar pentru omul de afaceri trebuie să apară o entitate care îi dă lui un cadru mai bun de dezvoltare, iar pentru omul simplu trebuie să apară entităţi care îl feresc de mai multe drumuri la administraţie şi fac administrarea pentru el mai simplă', a adăugat şeful statului.

Klaus Iohannis a participat, miercuri, la Suceava, la o dezbatere pe tema 'Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administraţia locală vorbeşte!' la care au luat parte preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, primarii din judeţ şi directorii instituţiilor deconcentrate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO