Iohannis: Ungureanu a menţionat motive personale pentru demisie; probabil – o nouă propunere după alegeri

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni că Mihai-Răzvan Ungureanu a menţionat motive personale pentru demisia de la şefia SIE, adăugând că va face o nouă propunere pentru conducerea serviciului, cel mai probabil, după alegerile parlamentare, potrivit Agerpres.
Economica.net - lun, 26 sept. 2016, 19:26
Iohannis: Ungureanu a menţionat motive personale pentru demisie; probabil - o nouă propunere după alegeri

‘Am primit astăzi în jurul prânzului demisia domnului director Ungureanu. Domnia sa a menţionat motive personale şi nu am informaţii suplimentare, însă având în vedere că SIE trebuie să lucreze permanent şi să fie în permanenţă pregătit pentru a interveni în orice situaţie mi s-a părut important să reacţionez foarte repede. Aşadar, imediat ce am primit această demisie am acceptat-o, am comunicat că am acceptat-o şi în continuare serviciul va fi condus interimar sau până când se îndeplinesc toate procedurile birocratice de generalul Silviu Predoiu – prim-adjunctul directorului până astăzi. (…) Înţeleg că are o situaţie medicală care nu i-a permis să vină personal la Cotroceni. Vom lămuri urgent imediat ce se face bine această situaţie’, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a indicat că va face o nouă propunere pentru conducerea SIE, cel mai probabil, după alegerile parlamentare.

‘Cred că acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile şi sper să fie şi foarte ocupat cu a găsi candidaţi care nu au dosare penale şi sper să şi fie foarte ocupat cu o campanie curată aşa că nu cred că le voi încărca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Lucrurile sunt sub control, generalul Predoiu a mai fost o perioadă la interimat şi nu este o situaţie care reclamă o intervenţie foarte urgentă din partea Parlamentului, alta decât să ia act de demisia domnului Ungureanu. Probabil, voi face o propunere noului Parlament după alegeri’, a afirmat şeful statului.

Iohannis a precizat că a colaborat foarte bine cu Ungureanu. ‘Această zonă a spionilor întotdeauna este foarte interesantă şi este tărâmul unor poveşti interminabile. Nu, am lucrat foarte bine cu domnul Ungureanu. Vă amintiţi că eu l-am propus la conducerea SIE. Acum, din motive pe care probabil o să le aflu şi eu când vom avea ocazia să discutăm în linişte aceste lucruri, dar nu au fost astfel de situaţii care au dus la această situaţie’, a spus preşedintele Iohannis, întrebat dacă a existat vreun conflict între el şi Ungureanu aşa cum s-a speculat în presă.

Şeful statului a afirmat că încă nu s-a gândit la un succesor al lui Ungureanu. ‘Avem destul timp până după alegeri’, a adăugat Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...