1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

News

Iolu: Salariul minim pe economie pentru 2017 va fi stabilit de următorul Guvern

Valoarea salariului minim pe economie garantat în plată pentru anul 2017 va fi stabilită de viitorul Guvern, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

29 dec, 2016 | Agerpres

"Valoarea salariului minim pe economie garantat în plată pentru 2017 va fi stabilită de viitorul Guvern. Actualul Executiv, aşa cum a anunţat în Consiliul Naţional Tripartit din 12 decembrie, a decis să menţină nivelul actual al salariului minim de 1.250 de lei, având în vedere că viitorul Guvern va avea legitimitatea necesară pentru stabilirea unei noi valori care să se aplice anul viitor", a declarat Liviu Iolu.

Actualul Executiv a decis să mențină nivelul actual al salariului minim, de 1.250 de lei, având în vedere că viitorul Guvern va avea legitimitatea necesară pentru stabilirea unei noi valori care să se aplice anul viitor, se arată în comunicatul Guvernului.

De 1 mai 2016, salariul de bază minim este de 1.250 lei lunar.

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat pe 24 decembrie că angajaţii din Sănătate vor primi salariile mărite cu 15%, iar din ianuarie 2017 vine rândul şi angajaţilor din Educaţie. 

De asemenea, Dragnea a  mai declarat că partidul caută soluţii ca o altă serie de măsuri să fie implementate de la 1 februarie, în condiţiile în care nu vor putea fi aplicate din ianuarie din cauza întârzierii instalării noului guvern.

Curtea Constituţională a decis pe 14 decembrie că Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educaţie şi din sănătate, este constituţională. Liviu Dragnea a declarat că PSD a luat în calcul această majorare în bugetul prezentat în timpul campaniei electorale, la fel cum a luat în calcul şi creşterea salariului minim la 1.450 de lei de la 1 ianuarie 2017.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO