Ion Ariton şi Elena Udrea, la DNA

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton se află, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru dosarul 'Gala Bute'.
Economica.net - vin, 27 feb. 2015, 07:59
Ion Ariton şi Elena Udrea, la DNA

Elena Udrea a fost adusă vineri din arestul Poliţiei Capitalei la sediul DNA, în timp ce Ion Ariton, cercetat sub control judiciar, a fost citat să se prezinte. Potrivit unor surse judiciare, cei doi ar fi fost chemaţi pentru a li se comunica instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor.

Ulterior, la DNA, a fost adus din arestul Poliţiei Capitalei şi Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Întrebat dacă Elena Udrea şi Ion Ariton sunt la DNA pentru o confruntare, avocatul Marius Striblea a afirmat că ‘teoretic poate fi orice’.

‘Deci, poate fi orice act de urmărire penală’, a spus el.

Avocatul a precizat că nu i s-a comunicat că s-a pus sechestru pe averea Elenei Udrea. ‘Poate fi şi acesta un lucru care se poate întâmpla astăzi. Am să vă dau mai multe amănunte la ieşire’, a completat Striblea.

Elena Udrea se află de miercuri în arest preventiv în dosarul ‘Gala Bute’, în care cercetată pentru luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Printre altele, Udrea este acuzată că ar fi condiţionat aprobarea unor contracte de lucrări cu ministerul pe care îl conducea de primirea unui procent de 10% din valoarea plăţilor.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este urmărit penal, sub control judiciar, în dosarul ‘Gala Bute’ pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

El este acuzat că i-ar fi determinat pe reprezentanţii a 10 companii de stat aflate în subordinea sa (Hidroelectrica SA, Transelectrica SA, Nuclearelectrica SA, Transgaz SA, Complexul Energetic Turceni SA, Complexul Energetic Rovinari SA, Romgaz SA, Oil Terminal SA, IAR Ghimbav SA şi Societatea Naţională a Apelor Minerale SA) să sponsorizeze, cu suma totală de peste 1,7 milioane lei, organizarea galei.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...