1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Imobiliare

Ion Rădulea, proprietarul River Development, selectează potenţialul cumpărător al The Light, clădire office de 21.000 mp din Politehnică

Ion Rădulea, proprietarul dezvoltatorului River Development, ia în calcul vânzarea proiectului office The Light din Politehnică, şi se află acum în plin proces de selecție a unui potențial cumpărător. The Light este dezvoltat în faze, iar prima clădire a fost livrată în 2019 și are o suprafață închiriabilă de 21.000 mp. Valoarea potențialei tranzacții e estimată de Economica.net la peste 40 de milioane de euro pentru prima fază.

23 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

„Nu negăm faptul că luăm în calcul vânzarea The Light One, iar la momentul actual, ne aflăm într-un proces de selecție a unui potențial cumpărător. Orice proces de negociere pe care îl purtăm pentru valorizarea proiectelor noastre se desfășoară însă într-un cadru de confidențialitate și de aceea nu putem furniza alte detalii la acest moment. The Light este dezvoltat cu scopul de a fi valorificat la maximul său potențial și pentru a acoperi un spectru larg al nevoilor pieței prin conceptul mixed-use care integrează funcționalități diverse: office, rezidențial și facilități conexe, precum zonă de fitness și spa, locuri de promenadă și spații verzi. Considerăm că tot conceptul oferă o perspectivă interesantă și largă pentru agenda investitorilor interesați să se implice într-un pipeline pe termen mediu. Putem spune că am proiectat The Light One astfel încât să devină o clădire cât mai profitabilă și atractivă și din punct de vedere investițional”, spune Ion Rădulea pentru Economica.net.

River Development investeşte 90 de milioane de euro în proiectele pe care le derulează în prezent, iar valoarea investiţiei în clădirea The Light One (prima dezvoltată în cadrul ansamblului The Light) se ridică la circa 29 milioane euro.

Dezvoltat de River Development, The Light, amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu, este proiectat pe baza unui concept mixed-use cu funcționalități în domeniul office și rezidențial și alte facilități conexe, precum zonă pentru relaxare sau socializare.

Proiectul va avea o suprafață totală construită de peste 150.000 de metri pătrați, dintre care aproape 100.000 de metri pătrați reprezintă suprafața închiriabilă de birouri. Segmentul de birouri este proiectat în trei clădiri distincte – The Light One, The Light Two și The Light Three - cu un regim de înalțime cuprins între 11 și 18 niveluri, în timp ce ansamblul rezidențial este prevăzut cu 196 apartamente, o zonă pentru retail și o zonă de 2,000 metri pătrați alocată facilităților de well-being (fitness și spa).

The Light One, prima clădire de birouri din cele trei planificate, a fost livrată la finalul anului 2019 și are o suprafață închiriabilă de 21.653 mp (GLA) și un regim de înălțime de 11 etaje (2S + P + 11 etaje). 

În ceea ce privește segmentul rezidențial, proiectul prevede 196 apartamente de două, trei și patru camere, având suprafețe construite pornind de la 100 mp până la 190 mp, desfășurate pe o suprafață totală construită de aproximativ 39.815 metri pătrați. Apartamentele sunt dispuse câte două pe fiecare etaj, iar clădirea este proiectată cu dublă orientare - către Parcul Politehnică și Bulevardul Iuliu Maniu.

În linie cu tendințele actuale, segmentul rezidențial va beneficia și de spații verzi sau spații de relaxare și locuri de joacă pentru copii, o zonă de 500 de metri pătrați pentru retail, aproape 2.000 de metri pătrați alocați zonei de fitness și spa și, nu în ultimul rând, lifturi care asigură accesul direct în apartament.

De asemenea, compania mai deține proiectul de reconversie urbană Sema Park, unde, anul trecut, a demarat construcția pentru clădirile de birouri London și Oslo.  Cele două clădiri de birouri clasă A vor avea o suprafață construită de 35.709 metri pătrați, finalizarea lucrărilor fiind estimată pentru al doilea trimestru din 2021.

Potrivit consultantului imobiliar Cushman & Wakefield Echinox, piața imobiliară locală a atras în ultimii cinci ani peste 20 de investitori noi din toate colţurile lumii, cei mai activi dintre aceștia realizând achiziții cu o valoare cumulată de circa 1,5 miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO