1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

News

Ionescu, ConsultWare: Criza s-a terminat. Retailerii trebuie să se adapteze la cerințele consumatorilor

Criza s-a terminat în România iar retailerii care doresc să rămână competitivi pe piață trebuie să se adapteze la cerințele consumatorilor, a declarat joi Andreea Ionescu, managing partner la compania de consultanță ConsultWare, cu ocazia primei ediții a 'Romanian Retail Convention', eveniment organizat de Expo Media.

07 noi, 2013 | Agerpres

'Criza s-a terminat în țara noastră, iar cine mai pronunță cuvântul criză este desprins de realitatea curentă. Cumpărătorul de acum nu mai are nimic în comun cu cumpărătorul din 2007. Cumpărătorul din 2013 știe să compare prețurile, iar în aceste condiții retailerii trebuie să-și verifice prețurile de pe raft, în special la cele mai importante produse din coșul zilnic, pentru a rămâne competitivi pe piață. Cumpărătorul român seamănă cu cel din Franța, Italia sau Spania, unde — chiar dacă a plecat să achiziționeze adidași la ofertă — mai cumpără și altceva, dacă al doilea produs este tot la ofertă. Cumpărătorii din țările anglo-saxone sunt mai rigizi, adică achiziționează strict ceea ce au nevoie la momentul respectiv', a declarat Andreea Ionescu.

Potrivit acesteia, în ultima perioadă a crescut foarte mult achiziția de produse electronice și electrocasnice, atât în România cât și în Europa.

'În România merg foarte bine și magazinele bio, cu peste 11.000 de unități deschise la nivel teritorial. De asemenea, sunt foarte căutate și produsele tradiționale românești. În acest context, toți retailerii mari au creat spații special amenajate pentru acest tip de produse. Consumatorul vrea ceea ce vrea, iar retailerii trebuie să fie în stare să-i dea ceea ce vrea', a precizat Andreea Ionescu.

Conform datelor oferite de organizatori, industria de retail migrează în terenul digital.

'Ultimele studii Forrester arată ca 65% din clienții din SUA și 75% dintre clienții europeni se așteaptă să aibă posibilitatea de a accesa informații de produs prin echipamentele mobile, atunci când se află în magazine. La nivel global, 20% din veniturile realizate prin canalele de online advertising au fost din aria de retail, conform IAB', se arată în documentele puse la dispoziție de organizatorii evenimentului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO