Ionuţ Mişa a fost numit preşedinte al ANAF. A fost schimbat şi şeful de la Protecţia Consumatorilor

Decizia de numire a fostului ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa în funcţia de preşedinte al ANAF în locul Mirelei Călugăreanu a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial. Totodată, Marius Bogdan Pandelică a fost eliberat din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în locul său fiind numit Marius Pîrvu.
Economica.net - mie, 28 mart. 2018, 10:48
Ionuţ Mişa a fost numit preşedinte al ANAF. A fost schimbat şi şeful de la Protecţia Consumatorilor

De asemenea, în Monitorul Oficial au fost publicate mai multe decizii de înlocuire a unor secretari de stat.

Astfel, la Ministerul Economiei, au fost eliberaţi din funcţii Petre Iulian Nicolescu, Stana Simona Ţeighiu-Jurj, Anca Magdalena Chiser şi au fost numiţi Ilie Călin Bodea, Bogdan Constantin Andronic şi Constantin Ivan.

La Ministerul Finanţelor a fost numit într-un post de secretar de stat Florin Horaţiu Iura, la Ministerul Culturii – Ion-Ardeal Ieremia, la Ministerul Muncii – Mergeani Nicea, la Ministerul Transporturilor – Ion Iordăchescu şi Călin Cristian Forţ, la Ministerul Educaţiei – Ariana Oana Bucur şi Ionel Florian Lixandru.

Ionuţ Mişa a deţinut funcţia de ministru al Finanţelor Publice în Cabinetul Mihai Tudose.

Printr-o altă decizie a premierului, Mirela Călugăreanu a fost eliberată din funcţia de preşedinte al ANAF.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat miercuri că există o propunere făcută către premierul Viorica Dăncilă de numire a lui Ionuţ Mişa în funcţia de şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Întrebat despre demiterea a 25 de şefi ANAF, Teodorovici a spus: ‘În mod normal, nu comunicăm decât ceea ce apare în Monitorul Oficial, dar pot să vă confirm doar faptul că este o propunere făcută către doamna prim-ministru de numire a domnului Ionuţ Mişa în funcţia şef la ANAF’.

Potrivit ministrului, evaluări trebuie să fie făcute în permanenţă, pentru că ANAF este o structură extrem de importantă a statului, de a cărei activitate depinde cam tot ce înseamnă economie în această ţară şi nu numai. ‘Viitoarea conducere va veni cu un program clar de măsuri de schimbare a situaţiei, de idei şi soluţii care să ducă la o abordare mult mai corectă, eficientă şi nu numai, şi acel dialog cu mediul economic şi cu fiecare contribuabil aşa cum trebuie să fie’, a declarat Teodorovici, la Parlament.

‘Discutăm despre întreaga situaţie, în momentul în care apare în Monitorul Oficial decizia de numire a dlui Ionuţ Mişa ca şef al ANAF, după aceea discutăm şi despre argumentele care au stat la baza deciziei’, a completat ministrul Finanţelor.

Eugen Teodorovici a anunţat, în context, că partea de deficit de 5,4 miliarde de lei pe primele două luni de zile se încadrează în ţinta de deficit pe primul trimestru al acestui an. ‘Deci suntem în grafic. Îngrijorat eşti obligat să fii ca ministru de Finanţe în fiecare zi. Chiar şi dacă nu ai vreun astfel de deficit’, a adăugat el.

Întrebat despre discuţiile cu angajaţii de la ANAF care erau peste program, Eugen Teodorovici a apreciat că aceasta este o chestiune normală şi care va continua.

‘Nu închid pe nimeni în birou, dar este normal ca aceia care sunt numiţi pe funcţii de demnitate publică şi nu numai, chiar şi directori generali şi nu numai, să petreacă la birou cât timp este necesar pentru ca problemele curente să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt. Nu lăsăm problemele cu soluţii pentru a doua zi, dacă le putem rezolva în această zi, cred că este o abordare corectă şi de bun simţ. Nu ţine nimeni cu forţa pe nicio funcţie, dacă un anumit mod de lucru nu îi convine cuiva. (…) Mi-am asumat o astfel de funcţie, sunt responsabil, la fel şi şefii ANAF’, a spus ministrul Finanţelor.

De asemenea, întrebat despre controlul marilor averi de către ANAF, Teodorovici a spus: ‘Acum, cu noua conducere, o să aibă un timp foarte scurt pentru a prezenta un plan de măsuri foarte clar şi asumat pe toate zonele de care ANAF este responsabil, de la vamă până la această idee’.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan susține construirea trenului metropolitan pe infrastructura CFR
Nicușor Dan susține construirea trenului metropolitan pe infrastructura CFR
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pledează pentru construirea trenului metropolitan pe infrastructura CFR şi transmite că are toată deschiderea pentru a colabora cu Guvernul şi cu......
Grupul grec Jumbo a raportat pentru primele șase luni din 2021 o creștere a profitului net de aproape 35%
Grupul grec Jumbo a raportat pentru primele șase luni din 2021 o creștere a profitului net de aproape 35%
Retailerul grec de jucării Jumbo a înregistrat o creştere a profitului net de 34,8% în primul semestru din 2021, cheltuielile ...
OTP Bank a primit pentru a treia oară o creștere a plafonului de garantare în cadrul Programului IMM Invest România
OTP Bank a primit pentru a treia oară o creștere a plafonului de garantare în cadrul Programului IMM Invest România
OTP Bank România a obţinut cea de-a treia majorare a plafonului de garantare a creditelor pentru firmele mici şi mijlocii ...
DHL Express își scumpește de la anul serviciile de curierat din România
DHL Express își scumpește de la anul serviciile de curierat din România
Grupul DHL Express, liderul pieței de servicii de curierat internațional, a anunțaț astăzi că își va modifica tarifele, ...