Iordache: În continuare atribuţiile de ministru le exercit eu. Delegarea este de operaţiuni curente

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, joi, că îşi exercită în continuare atribuţiile de ministru şi că şi-a delegat doar operaţiunile curente privind salarii şi răspunsurile către alte autorităţi pe timpul cât se află la Parlament la dezbaterea bugetului. 
Economica.net - joi, 02 feb. 2017, 14:41
Iordache: În continuare atribuţiile de ministru le exercit eu. Delegarea este de operaţiuni curente

‘Delegarea este de operaţiuni curente, începând de la salarii până la răspunsuri către cei cărora trebuie să le dăm un răspuns foarte clar. Deci, în continuare atribuţiile de ministru le exercit eu, dar răspunsurile curente către autorităţi le poate semna un secretar de stat’, a afirmat Iordache, la Parlament, după şedinţa CExN al PSD.

El a explicat că a recurs la acest lucru deoarece se află în Parlament la dezbaterea bugetului.

‘Datorită faptului că sunt acum la Parlament. Este un gest normal ca operaţiunile curente de la salarii până la răspunsuri pe care trebuie să le dăm către autorităţi un secretar de stat să poată semna. Nu este nimic nou. (…)E normal (să fiu în Parlament -n.r.), nu discutăm despre buget? Şi săptămâna trecută acelaşi lucru l-am făcut: a semnat un secretar de stat. Deci, repet, operaţiunile curente. Eu mă duc dimineaţa şi după-amiaza. În perioada în care eu lipsesc în Parlament, cineva trebuie să semneze, asta este singura chestiune’, a subliniat Iordache.

Florin Iordache a mai spus că Ordonanţa privind modificarea Codului Penal se află la Parlament şi este ‘perfect constituţională’.

‘Ordonanţa este în Parlament. Parlamentul, fără îndoială, va lua cea mai bună decizie. (…) Şi către Parlamentul European şi către colegii mei răspunsul este că în acest moment este în Parlament şi ordonanţa este perfect constituţională’, a afirmat Iordache, întrebat ce răspuns dă celor care cer să retragerea ordonanţei.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a delegat până în 7 februarie atribuţiile curente referitoare la desfăşurarea activităţii MJ, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristina Liţă.

Potrivit reprezentantului MJ, atribuţiile au fost delegate secretarului de stat Constantin Sima, începând cu data de 1 februarie şi până în 7 februarie.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din Ungaria, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit......
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...