iPhone 7: cu ce noutăţi vine telefonul Apple

Apple a lansat miercuri mult anticipatul iPhone 7, dar prezentarea oficială a fost parţial "sabotată" de echipa care se ocupă de contul de Twitter al companiei, scrie News.ro.
Economica.net - joi, 08 sept. 2016, 05:18
iPhone 7: cu ce noutăţi vine telefonul Apple

Primele informaţii şi imaginii oficiale cu iPhone 7 au fost publicate, din greşeală, pe contul oficial de Twitter înainte ca Tim Cook să-l poată prezenta în cadrul evenimentului. La scurt timp după publicare, Apple a şters absolut toate posturile publicate pe Twitter.

Noul model de iPhone corespunde zvonurilor care au precedat prezentarea oficială. Deşi Tim Cook a folosit expresia ”design nou” în repetate rânduri, Apple a folosit pentru a treia oară consecutiv acelaşi design – cel lansat în urmă cu trei ani, odată cu iPhone 6: aceeaşi carcasă din aluminiu cu margini rotunjite.

Ecranul noului iPhone are rezoluţie Retina HD care promite o luminozitate mai bună cu 25% decât modelul anterior.

iPhone 7 este rezistent la apă şi praf, acesta fiind şi principalul motiv pentru care Apple a renunţat la clasica ieşire audio de 3,5 mm. Portul clasic de conectare a căştilor reprezenta principala zonă prin care apa putea ajunge la componentele interne.

Apple a schimbat butonul principal, trecând la un sistem cu feedback haptic, ce poate sesiza diferite nivele de presiune şi reacţiona, ajutat de iOS 10, în diverse feluri. Poate fi folosit pentru mesaje, notificări şi diverse alte facilităţi.

Camera foto a primit un senzor nou, de 12 MP şi foloseşte o lentilă cu 6 elemente şi o apertură f/1.8 care aduce suficientă lumină către senzor pentru a creşte calitatea fotografiilor făcute în lumină slabă.

Cei de la Apple susţin că fotografiile realizate cu iPhone 7 sunt îmbunătăţite în timp real pe baza informaţiilor obţinute senzor şi cu ajutorul unui sistem de inteligenţă artificială.

Modelul Plus dispune de un sistem foto dual. Compus din două camere foto, acesta combină pozele realizate de acestea, pentru a obţine o imagine de calitate superioară.

Noul sistem photo dual creat de Apple se diferenţiază de cele văzut până acum la alţi producători prin zoom-ul optic 2x despre care compania susţine că se realizează fără pierde de calitate. Acesta este obţinut folosind o cameră tele şi una cu obiectiv ultra-angular, ambele de 12 MP.

Pentru utilizatorii care iau în serios fotografierea cu telefonul, va conta şi faptul că iOS 10 oferă suport pentru formatul RAW care permite editarea tuturor parametrilor imaginii originale.

iPhone 7 devine primul smartphone Apple dotat cu difuzoare stereo, o facilitate care nu reprezintă o noutate în domeniu.

Căştile vor fi conectate folosind conectorul Lightning. În pachet este inclus şi un adaptor la mufa de 3,5 mm.

iPhone 7 va intra pe piaţă începând cu 16 septembrie, fiind deja disponibil pentru precomenzi. Alături de culorile clasice, noul model va putea fi cumpărat şi pe negru.

Te-ar mai putea interesa și
MAT a finalizat acordarea plăților către aplicanții elibili pentru măsurile privind susținerea mediului de afaceri în pandemie
MAT a finalizat acordarea plăților către aplicanții elibili pentru măsurile privind susținerea mediului de afaceri ...
Specialiştii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) au finalizat, de la începutul anului şi până în prezent, plăţile pentru toţi aplicanţii eligibili ai celor 4 măsuri......
BCE presează băncile comerciale să fie prudente în acordarea bonusurilor pentru acest an – surse Bloomberg
BCE presează băncile comerciale să fie prudente în acordarea bonusurilor pentru acest an – surse Bloomberg
Banca Centrală Europeană sporeşte presiunile asupra unor bănci pentru a ţine sub control bonusurile pe 2022, în contextul ...
Pasajul Doamna Ghica: Au început lucrările de montare a tablierului FOTO
Pasajul Doamna Ghica: Au început lucrările de montare a tablierului FOTO
Au început lucrările de montaj la tablierul Doamna Ghica, a anunțat vineri consilierul general Nicorel Nicorescu. Acesta ...
Safetech Innovations îl numește Gabriel Mușat în funcția de director de Strategie și Dezvoltare, pentru consolidarea poziției companiei pe piața din România
Safetech Innovations îl numește Gabriel Mușat în funcția de director de Strategie și Dezvoltare, pentru consolidarea ...
Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București ...