iPhone împlinește 8 ani! Cât mai costă toate modele în lansate de Apple

Deși piața a fost invadată de o mulțime de smartphone-uri, putem spune că Apple a revoluționat piața telefoanelor mobile prin lansarea primului smartphone cu touch, iPhone 2G, în data de 29 iunie 2007.  
Economica.net - Dum, 28 iun. 2015, 21:01
iPhone împlinește 8 ani! Cât mai costă toate modele în lansate de Apple

În ultimii opt ani, Apple a lansat doar zece modele de de smartphone-uri, care au reprezentat un succes pentru companie: iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Am căutat să vedem la ce prețuri putem achiziționa modele noi sau la mâna a doua.

Primul smartphone al Apple, iPhone 2G, poate fi achiziționat de pe site-urile de anunțuri cu 250 de lei. Deși nu mai poți face mare lucru cu el, acesta este achiziționat în principal de colecționari.

Al doilea model lansat, care pentru vremea respectivă reprezenta o mare revoluție a tehnologiei pentru că te puteai conecta la internetul de mare viteză prin intermediul rețelei de telefonie mobilă, iPhone 3G, poate fi găsit pe site-urile de anunțuri la prețuri care pornesc de la 200 lei și poate să ajungă chiar la 350 de lei.

iPhone 3GS, model lansat în anul 2009, o variantă mult îmbunătățită a iPhone 3G, poate fi achiziționat și cu 100 de lei. iPhone 4, model lansat acum 5 ani de zile încă mai poate fi achiziționat nou din magazinele online din România. Varianta cu o memorie internă de 8 GB ajunge la un preț de 899 de lei.

iPhone 4S, varianta îmbunătățită a iPhone 4 se găsește și el în magazinele online din România la un preț mediu de 1.150 de lei. Trebuie să spunem că iPhone 4S a fost lansat la doar nouă zile după ce Steve Jobs, fondatorul Apple și creatorul iPhone s-a stins din viață.

În anul 2012, Apple a lansat iPhone 5, smartphone-ul ce înglobează modulul 4G și care a dus smartphone-urile producătorului american către un nou nivel. iPhone 5 poate fi achiziționat cu un preț mediu de 1.750 de lei.

În 2013 Apple a făcut un nou pas prin lasansarea a două modele de telefoane pe an. Astfel a fost lansat iPhone 5S, primul smartphone ce înglobează cititor de amprentă, și iPhone 5C, un model mult mai ieftin. iPhone 5S poate fi achiziționat din magazinele online cu un preț mediu de 2.500 de lei, iar iPhone 5C la un preț de 1.600 de lei.

Anul trecut Apple a lansat două noi modele, iPhone 6 cu un ecran de 4.7 inci și iPhone 6 Plus, smartphone-ul prin care americanii au intrat pe piața phableturilor. iPhone 6 are un preț mediu de 3.100 de lei, iar iPhone 6 Plus costă 3.700 de lei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Noul Cod fiscal – Ciucă spune că se menţine cota unică şi că PNL nu susţine suprataxarea. News.ro: Mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr şi impozit de 40% pentru jocurile de noroc
Noul Cod fiscal – Ciucă spune că se menţine cota unică şi că PNL nu susţine suprataxarea. News.ro: Mărirea ...
Premierul Ciucă a declarat luni, 27 iunie, că în cadrul discuţiilor din şedinţa BPN aL PNL s-a stabilit că liberalii vor susţine menţinerea cotei unice. News.ro, care citează susrse......
G7 ar urma să fie de acord să analizeze ideea unui plafon de preţ pentru petrolul rusesc
G7 ar urma să fie de acord să analizeze ideea unui plafon de preţ pentru petrolul rusesc
Grupul celor şapte state puternic industralizate (G7) ar putea să anunţe un efort destinat introducerii unui plafon de ...
Guvernul de la Budapesta va ajuta companiile ungare să se extindă pe pieţele externe
Guvernul de la Budapesta va ajuta companiile ungare să se extindă pe pieţele externe
Guvernul ungar va utiliza toate mijloacele aflate la dispoziţia sa pentru a sprijini extinderea companiilor ungare pe pieţele ...
Program Fidelis – Statul împrumută 1,44 miliarde lei de la populaţie
Program Fidelis – Statul împrumută 1,44 miliarde lei de la populaţie
Ministerul Finanţelor a listat luni patru noi emisiuni de titluri de stat Fidelis în valoare totală de peste 1,44 miliarde ...