IPO Electrica, Ziua DOI: Subscrierile investitorilor mici au ajuns la volumul care li s-a rezervat

Marţi la ora 17, investitorii mici subscriseseră 12,2 milioane de acţiuni Electrica, aproape tot atât cât li s-a rezervat, în total, prin prospectul de ofertă. Totuşi, numai 5,66 milioane de titluri fuseseră subscrise pe segmentul de alocare garantată, pentru care cererile sunt încă admise. Restul subscrierilor concurează pentru obţinerea celor 2,4 milioane de  acţiuni, care vor fi distribuite la preţ redus de vânzare, dar prin alocare pro-rata.
Adrian N. Ionescu - mar, 17 iun. 2014, 14:06
IPO Electrica, Ziua DOI: Subscrierile investitorilor mici au ajuns la volumul care li s-a rezervat

LISTARE ELECTRICA.

Investitorii mici nu au mai luat cu asalt brokerii, ca ieri, cu ordine de subscriere în cadrul ofertei publice iniţiale de vânzare (IPO) Electrica. DAtele duc la concluzia că majoritatea au subscris maximul necesar pentru a obţine garantat 1000 de acţiuni şi apoi au continuat ordinele pentru obţine la preţ redus, chiar dacă mai puţine decât cele solicitate.

S-au subscris în total 12,2 milioane de acţiuni, adică aproape cât totalul rezervat tranşei investitorilor mici, de 12,403 milioane de titluri. Datele sunt de la ora 17, marţi, când nu fuseseră procesate toate ordinele zilei.

Pe aceeaşi tranşă, segmentul acţiunilor a căror alocare este garantată, au mai rămas disponibile 4,35 milioane de acţiuni, până la maximul rezervat de 10 milioane de titluri.

Restul subscrierilor investitorilor mici, de 6,52 milioane, vizau cele 2,4 milioane de acţiuni disponibile la preţ redus, dar care vor fi vândute prin alocare pro-rata. S-au subscris de peste 2,7 ori mai mult decât oferta, ceea ce înseamnă că din 100 de acţiuni cerute,  investitorii ar primi 37 de acţiuni, la gradul de subscriere actual.

Din totalul acţiunilor oferite oprin IPO Electrica, 7% au fost rezervate investitorilor mici, care pot face subscrieri de 250 până la 20.000 de titluri. Primul ordin de cel mult 1.000 de acţiuni intră în calcul la distribuţia garantată de acţiuni, care nu pot fi mai multe de 10 milioane în total. Alocarea se va face după regula primul venit, primul servit.

Restul ordinelor date de un acelaşi investitor vor concura pentru obţinerea unei părţi din celelalte peste 2,4 milioane de acţiuni, care se vor distribui la un preţ cu 5% mai mic decât cel de adjudecare al IPO, celor care au subscris în această săptămână.

IPO Electrica va continua până la 25 iunie şi preţul final se va decide între minimul de 11 lei şi maximul de 13,5 lei / acţiune. Cele mai multe estimări plasează preţul final de adjudecare sub pragul de 13 lei şi indică preţuri de până la 14 lei / titlu, în primele 12 luni după listarea la Bursa de Valori Bucureşti.

Portivit prospectului de ofertă, Electrica „poate decide, în urma consultării cu coordonatorii globali cu privire la o realocare suplimentară a acţiunilor oferite din transa investitorilor instituţionali în tranşa investitorilor mici şi tranşa investitorilor mari” de retail. Decizia va fio luată la finalul ofertei, la data alocării.

Citeşte şi:

Cum se va stabili preţul final de vânzare a acţiunilor Electrica. Alte detalii din prospectul ofertei

Privatizarea anului. Primele pariuri pe preţul acţiunilor Electrica la Bursă

Discount de 5% în prima săptămână în oferta Electrica. Se derulează în perioada 16 – 25 iunie

Investitorii mici vor subscrie acţiunile Electrica la preţul maxim, dar vor plăti preţul final oficial

Privatizarea anului: Statul vinde Electrica cu 11, maxim 13,5 lei pe acţiune. Vrea 2 mld. lei pe 51% din firmă


Te-ar mai putea interesa și
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii resping propunerea Guvernului. Greva continuă
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii ...
Update: Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri seară, la Palatul Victoria, o nouă rundă de consultări cu liderii sindicatelor din Educaţie, întâlnire în cadrul căreia au fost prezentate......
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul a aprobat miercuri un proiect ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma ...
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea potrivit căreia consilierii juridici vor putea preda şi în învăţământul ...
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că îşi menţine părerea că în privinţa pensiilor speciale trebuie ...