Iranul anunţă că îşi va consolida capacităţile militare, inclusiv arsenalul de rachete balistice şi de croazieră

Iranul are planuri să-şi consolideze capacităţile de rachete balistice şi de croazieră şi de asemenea să achiziţioneze noi avioane de luptă şi submarine, a declarat sâmbătă un responsabil de rang înalt din Ministerul iranian al Apărării, citat de agenţiile Irna şi Reuters.
Economica.net - Dum, 02 sept. 2018, 14:07
Iranul anunţă că îşi va consolida capacităţile militare, inclusiv arsenalul de rachete balistice şi de croazieră

Anunţul survine la o zi după ce guvernul de la Teheran a respins un apel al Franţei pentru angajarea de noi negocieri privind capacităţile nucleare ale Iranului, arsenalul său de rachete balistice şi rolul jucat de această ţară în războaiele din Yemen şi Siria, acestea fiind principalele motive care l-au determinat pe preşedintele american Donald Trump să retragă SUA din acordul privind programul nuclear iranian şi să reinstituie sancţiunile economice împotriva Iranului, scrie Agerpres.

‘Creşterea capacităţilor de rachete balistice şi de croazieră (…) şi achiziţia unor avioane de luptă de nouă generaţie, de nave cu rază lungă de acţiune şi submarine cu diverse sisteme de arme fac parte din noile planuri ale acestui minister’, a precizat Mohammad Ahadi, ministru adjunct al apărării însărcinat cu relaţiile internaţionale.

Vorbind în faţa ataşaţilor militari străini acreditaţi la Teheran, el a susţinut că sancţiunile internaţionale nu au afectat capacitatea Iranului de a-şi dezvolta industria de apărare. ‘Avem infrastructura necesară şi tot ce ne trebuie în sectorul de cercetare şi dezvoltare, şi în acelaşi timp ne putem moderniza industria de apărare bazându-ne pe capacităţile ştiinţifice foarte înalte ale ţării şi pe zecile de mii de absolvenţi din învăţământul tehnic’, a indicat oficialul iranian.

El a apărat de asemenea rolul jucat de Iran în conflictele din Irak şi Siria: ‘Dacă Iranul şi aliaţii săi din Siria şi Irak nu ar fi oprit Statul Islamic, astăzi harta regiunii ar fi arătat altfel şi lumea s-ar fi confruntat cu o provocare teribilă’, a argumentat vice-ministrul iranian al apărării.

 

Te-ar mai putea interesa și
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea lanţurilor de aprovizionare, relatează agenţia EFE....
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...
Record Curs BNR. Cel mai puternic leu în faţa euro, din martie 2021 şi până acum – 16.08.2022
Record Curs BNR. Cel mai puternic leu în faţa euro, din martie 2021 şi până acum – 16.08.2022
BNR a anunţat, marţi, 16 august 2022, un curs de referinţă de 4,8831 lei/euro, 4,8176 lei/dolar, 5,7936 lei/liră sterlină, ...