1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Iranul avertizează puterile occidentale să părăsească regiunea în urma crizei din zona Golfului Persic

Iranul a cerut Marii Britanii să elibereze petrolierul capturat săptămâna trecută şi a avertizat puterile occidentale "să părăsească regiunea pentru că Iranul şi alte ţări vecine sunt capabile să îşi asigure securitatea", informează The Guardian, potrivit News.ro.

12 iul, 2019 | News.ro

Marina Regală a capturat petrolierul Grace 1 pe care îl suspectează că încălca sancţiunile UE împotriva regimului lui Bashar al-Assad transportând petrol în Siria.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Iranului, Abbas Mousavi, a declarat pentru agenţia IRNA: "Este un joc periculos care are consecinţe ... Pretextele legale pentru capturarea (petrolierului) nu sunt valide ... Eliberarea petrolierului este în interesul tuturor ţărilor".

"Astfel de măsuri ar putea creşte tensiunile în Golful Persic", a adăugat el, potrivit News.ro.

Căpitanul şi principalul ofiţer de pe navă au fost arestaţi în Gibraltar joi, la o săptămână după ce petrolierul a fost capturat.

Aceste arestări intervin într-un context de tensiuni tot mai mari cu Teheranul, după ce Londra a acuzat nave iraniene că au încercat, miercuri seara, să blocheze un petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO