1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Iranul poate pierde 9,5% din contractele de export al petrolului din cauza cumpărătorilor asiatici

Iranul ar putea pierde contracte de livrare a cel puţin 192.000 de barili de petrol pe zi, cantitate echivalentă cu 9,5% din exporturile sale mondiale, din cauza sancţiunilor occidentale care determină cumpărătorii asiatici să îşi reducă achiziţiile, transmite Bloomberg.

07 mai, 2012 | Mediafax

Cei mai mari cumpărători din India, Mangalore Refinery&Petrochemicals şi Essar Oil, şi China International United Petroleum & Chemical şi-au redus sau intenţionează să reducă achiziţiile de petrol din Iran cu până la 15%.

China şi India sunt cei mai mari clienţi ai Iranului.

În Japonia, singura ţară asiatică scutită de sancţiuni după ce a demonstrat reducerea achiziţiilor de petrol iranian, compania Cosmo Oil urmează să scadă importurile cu 25%.

Sancţiunile internaţionale au rolul să determine Iranul să renunţe la programul său nuclear care, potrivit Statelor Unite şi Uniunii Europene, ar masca fabricarea de armanent nuclear. Autorităţile de la Teheran susţin că programul nuclear este de natură civilă.

În primele şase luni ale anului trecut, Iranul a exportat în medie două milioane de barili de petrol pe zi, potrivit datelor Joint Organizations Data Initiative. În perioada respectivă, ţările asiatice au cumpărat circa 62% din petrolul livrat de Iran.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO