1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Iranul trimite nave de război către granițele maritime ale SUA

Comandamentul marinei iraniene a anunțat sâmbătă că a trimis nave de război către granițele maritime ale SUA, potrivit agenției iraniene Fars, citată de RIA Novosti.

08 feb, 2014 | Agerpres

"Navele marinei iraniene și-au început deja drumul în Oceanul Atlantic trecând prin largul Africii de Sud. Flota iraniană se apropie de granița maritimă a SUA și această manevră constitue un mesaj", a indicat comandantul forțelor navale iraniene în Marea Caspică, amiralul Rezaei Haddad, citat de Fars.

Relațiile dintre SUA și Iran sunt în continuare tensionate în pofida înțelegerii intervenite între cele două țări în cadrul negocierilor dintre Teheran și marile puteri în dosarul nuclear iranian.

Comandamentul marinei iraniene a anunțat anterior, în mai multe rânduri, că intenționează să trimită nave de război în Oceanul Atlantic, ca răspuns la prezența masivă a marinei americane în Golful Persic. Baza Flotei a V-a americane se află în Bahrein și, în ultimii doi ani, americanii au desfășurat exerciții de anvergură în această regiune, mai scrie Fars.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO