1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Irina Scarlat, Revolut: Alături de echipa Uber am crescut de la 20.000 la 1 milion de utilizatori în doi ani, îmi propun acelaşi lucru şi aici

Irina Scarlat, country manager pentru România la startup-ul fintech Revolut, spune că potenţialul tehnologiei de a acapara comportamentul consumatorilor privind plăţile şi transferurile de bani este "uriaş" având în vedere că "ne îndreptăm spre o societate fără numerar".

10 iun, 2018 | ECONOMICA.net

"Având în vedere creşterea numărului de tranzacţii cu cardul de la an la an şi faptul că noi credem că ne îndreptăm spre o societate fără numerar, potenţialul de piaţă este uriaş", a afirmat şefa Revolut în România, la solicitarea ECONOMICA.NET.

Platforma Revolut a ajuns la 35.000 de utilizatori în România, faţă de 3.000 la sfârşitul anului trecut, evoluţie datorată lansării conturilor curente în lei.

"În luna decembrie a anului trecut, aveam aproximativ 3.000 de utilizatori în România, majoritatea din comunitatea de tehnologie. După lansarea conturilor curente în RON, numărul lor a crescut organic până la 20.000, când am luat decizia de a lansa operațiuni locale iar România a devenit una dintre piețele prioritare", a explicat Scarlat.

Startup-ul britanic îşi propune să ajungă la 100.000 de utilizatori în România până la sfârşitul acestui an.

"Dacă păstrăm același ritm de creștere, o estimare rezervată este că putem avea cel puțin jumătate de milion de utilizatori în 2020. Alături de echipa Uber România, am crescut de la 20.000 la 1 milion de utilizatori în 2 ani, deci îmi propun același lucru și aici", a adăugat Irina Scarlat.

Irina a preluat în martie poziţia de country manager Revolut, după ce a pus umărul, ca director de marketing, la lansarea platformei de ride sharing Uber în România. Uber a anunţat recent că a ajuns la un milion de utilizatori pe piaţa locală, la puţin peste trei ani de la lansarea serviciilor.

Revolut oferă, printr-o aplicaţie pe smartphone, servicii de conturi curente în lei şi valută cu posibilitatea ataşării unui card de debit, care poate fi folosit oriunde în lume pentru plăţi la cursul de schimb de pe piaţa interbancară. Startup-ul britanic a devenit "unicorn" în acest an, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari.

Compania a ajuns la 35.000 de utilizatori în România, cei mai mulţi din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Braşov. Topul comercianţilor la care se fac plăţi prin serviciile Revolut este condus de Uber, McDonalds şi Carrefour.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO