1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Turism

Irlanda: Veniturile din turism ar putea ajunge anul acesta la nivelul record de şapte miliarde de euro

Numărul sosirilor vizitatorilor străini în Irlanda a crescut anul acesta cu 14%, ajungând la nivelul record de opt milioane, în timp ce câştigurile anuale din turism vor depăşi pentru prima dată şapte miliarde de euro, a anunţat miercuri Confederaţia Industriei Turismului Irlandez (ITIC), transmite RTE News.

30 dec, 2015 | Agerpres

Un număr record de turişti din Marea Britanie, SUA, Germania şi Franţa s-a înregistrat anul acesta în Irlanda, în timp ce sosirile vizitatorilor de pe pieţele în curs de dezvoltare a urcat cu 13% în 2015, scrie Agerpres.

Turiştii străini au cheltuit peste 4,1 miliarde de euro în acest an, un avans de 16% faţă de 2014. Companiile de feriboturi şi cele aeriene au obţinut încă 1,3 miliarde de euro datorită vizitatorilor străini, în timp ce veniturile din turismul intern au urcat cu 6%, la 1,6 miliarde de euro.

Performanţele din turism au fost sprijinite de redresarea economiei mondiale, ratele favorabile de schimb şi majorarea capacităţii de transport spre Irlanda, a apreciat şeful ITIC, Eoghan O'Mara Walsh.

Unul din cinci locuri de muncă create în Irlanda din 2011 se află în industria turismului, unde există peste 220.000 de angajaţi, a afirmat preşedintele ITIC, Paul Gallagher.

Pentru anul viitor, instituţia se aşteaptă la o creştere cu 5% a numărului de turişti străini, datorită avansului economiilor din Marea Britanie, SUA, Germania şi Franţa, precum şi a aprecierii lirei sterline şi dolarului faţă de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO