1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Isărescu: Ieşiţi din capcana litigiilor în instanţă. Trebuie să găsiţi metodele de a negocia cu clienţii în interiorul băncii

Băncile trebuie să iasă din capcana litigiilor în instanţă, iar acestea trebuie să găsească metodele de a negocia cu clienţii în interiorul băncii, a declarat luni guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la 'Forumul Pieţei Financiare' organizat de Asociaţia Română a Băncilor.

22 mai, 2017 | Agerpres

'Ieşiţi din capcana litigiilor în instanţă. Aţi văzut, foarte bine că există norme care spun că, domnule, în măsura în care o bancă are foarte multe litigii înseamnă că intră în zonă de risc, trebuie să îşi majoreze capitalul. O normă europeană, un pachet de norme europene, ghidurile europene ale EBA, care par şi ele conflictuale, dar acesta înseamnă că trebuie să găsiţi metodele de a negocia cu clienţii în interiorul băncii, în interiorul sistemului bancar. Aţi făcut-o, să zic, un cărăuş, un vehicul prin care să negociaţi, de ce nu îl folosiţi?', a subliniat Isărescu.

Acest a afirmat că va fi foarte greu pentru că normele europene împing spre o apropiere de clienţi, iar băncile nu mai pot sta cu spatele la clienţi.

Potrivit guvernatorului băncii centrale, este nevoie de o clarificare în ceea ce priveşte cadrul legal al activităţii bancare din România. Cel mai important aspect este acela referitor la cine se ocupă de protecţia cumpărătorului de servicii financiar - bancare iar Banca Naţională nu poate face acest lucru pentru că se ocupă de supraveghere şi reglementare, a mai spus Isărescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO