Israel: Benjamin Netanyahu a fost însărcinat oficial cu formarea noului guvern

Preşedintele israelian Reuven Rivlin l-a însărcinat oficial miercuri pe Benjamin Netanyahu cu formarea celui de-al patrulea guvern al său, informează AFP.
Economica.net - mie, 25 mart. 2015, 19:35
Israel: Benjamin Netanyahu a fost însărcinat oficial cu formarea noului guvern

„Am decis să vă însărcinez cu formarea guvernului”, i-a transmis Rivlin lui Netanyahu în cadrul unei apariţii în faţa presei.

Alegerea nu era supusă nici unui dubiu, după ce Netanyahu şi partidul său Likud au câştigat, în pofida sondajelor, scrutinul legislativ de la 17 martie şi mai ales după ce, luni, şi-au asigurat un majoritate clară de dreapta de 67 din cele 120 de mandate din parlament.

În vârstă de 56 de ani şi la putere din 2009 după un prim mandat între 1996 şi 1999, Netanyahu va avea un termen de 28 de zile, care ar putea fi prelungit cu 14 zile, pentru a-şi forma cel de-al patrulea guvern.

Cel mai probabil va fi un guvern şi mai de dreapta decât cel în exerciţiu, deşi speculaţiile privind un executiv de uniunea naţională care să-i includă şi pe laburişti nu au dispărut complet.

Netanyahu va trebui să împace propriul său partid (Likued), două partide naţionaliste (Căminul Evreiesc şi Israël Beiteinou), două formaţiuni ultra-ortodoxe (Shass şi Lista Unită a Tora) şi partidul de centru dreapta Koulanou, care îi asigură majoritatea în parlament.

Netanyahu şi guvernul său vor trebuit să-şi asume consecinţele unei campanii electorale care i-a divizat pe israelieni şi care a dus la răcirea relaţiilor cu marele aliat american. Conducerea palestiniană, la rândul său, intenţionează să depună la 1 aprilie primele sale plângeri pentru crime de război împotriva liderilor israelieni la Curtea Penală Internaţională.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...