Israelul a lansat o licitaţie pentru construcţia a 283 de locuinţe într-o colonie din Cisiordania

Autorităţile israeliene au lansat o licitaţie pentru construcţia a 283 de locuinţe în colonia Elkana, în Cisiordania ocupată, a informat vineri autoritatea israeliană pentru terenurile publice, informează AFP.
Economica.net - vin, 05 sept. 2014, 10:22
Israelul a lansat o licitaţie pentru construcţia a 283 de locuinţe într-o colonie din Cisiordania

Proiectul extinderii coloniei Elkana, situată în nord-vestul Cisiordaniei, a fost aprobat în ianuarie, iar licitaţia a fost anunţată joi, se precizează pe site-ul autorităţii israeliene.

Această licitaţie a fost lansată în pofida îngrijorărilor exprimate de comunitatea internaţională potrivit cărora Israelul şi-ar intensifica politica sa de colonizare în Cisiordania, în condiţiile în care perspectivele semnării unui acord de pace între israelieni şi palestinieni nu sunt tocmai încurajatoare.

În plus, Israelul a decis duminică să declare proprietate a statului israelian cele 400 de hectare situate în apropiere de colonia Gva’ot, lângă Betleem, ca reacţie la uciderea a trei tineri israelieni în luna iunie în această zonă.

Continuarea colonizării (construirea de aşezări civile în teritoriile ocupate sau anexate de Israel din 1967) este în general considerată ca fiind un obstacol major în calea eforturilor de zeci de ani pentru soluţionarea conflictului israeliano-palestinian.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...