iSTYLE România pregătește investiții de 2,5 milioane de euro în rețeaua de magazine. ”Există un apetit pentru produsele Apple în România”

iSTYLE, cea mai mare rețea Apple Premium Reseller din Europa Centrală și de Est și unicul partener Apple Premium Reseller din România, investește în acest an 2,5 milioane de euro pentru reamenajarea a două magazine din București și deschiderea unuia nou la Craiova.
Lidia Neagu - joi, 06 apr. 2023, 21:16
iSTYLE România pregătește investiții de 2,5 milioane de euro în rețeaua de magazine. ”Există un apetit pentru produsele Apple în România”

iSTYLE România va deschide pe 8 aprilie în AFI Cotroceni primul magazin Apple Premium Partner din România pe locul vechiului amplasament, care însă acum a fost extins la 190 metri pătrați. Următorul magazin care va primi acest statul este cel din mallul Băneasa, în luna iunie. Pentru a primi statutul de Apple Premium Partner magazinele trebuie să îndeplinească unele condiții referitoare la suprafață, cifră de afaceri și personal.

”În total bugetul pentru investiții pentru rețeaua de magazine din acest an este de 2,5 milioane de euro și vor merge către magazinul din AFI Cotroceni, cel din Băneasa și pentru deschiderea unuia la Craiova. Doar pentru amenajarea din AFI am investit un milion de euro și cuprinde atât parte vizuală de mobilier, cât și oferta de deschidere, care va fi disponibilă cu foarte multe unități. La Băneasa investiția va fi ușor mai mare”, a spus Dragoş Vrînceanu, retail manager iSTYLE România.

Prezent la conferință, Valeriu Ion, iSTYLE General Manager pentru România, Bulgaria și țările adriatice, a anunțat că anul trecut vânzările din România ale retailerului au ajuns la 111 milioane de euro, în creștere cu 39% față de anul precedent.

”Anul 2022 a fost un an de succes, un an excepțional, cu o creștere de 39% year on year, ritmul de creștere a veniturilor fiind similar celui înregistrat înainte de pandemie. Pentru acest an, preconizăm menținerea unui ritm de creștere cu două cifre. Vom continua să investim în România”, a spus Valeriu Ion, general manager iSTYLE Retail România, Bulgaria şi Adria.

Cât privește cifra de afaceri pentru acest an, reprezentanții companiei au spus că aceasta va înregistra o creștere de două cifre.

”Suntem pe traiectorie până acum pentru cifra de afaceri din acest an. Noi ne-am obișnuit în ultimii opt ani să avem creșteri de două cifre și nici acest an nu va face excepție, dar e încă devreme să prezicem un procent anume, dar sunt încrezător că vom reuși”, a adăugat Dragoş Vrînceanu.

Întrebat cum se compară piața din România cu cele vecine, Valeriu Ion a spus pentru ECONOMICA.NET că toate statele au avut anul trecut ”fix același prag de răspuns la acțiuni și de creștere”, și că România și Bulgaria sunt două piețe care merg ”cam în aceeași cadență”.

”Ambele țări au avut aceeași creștere de la an la an, în 2022 față de 2023. Făcând o paralelă cu restul regiunii, una dintre marile bucurii pe care le-a adus anul 2022 a fost că am avut fix același prag de răspuns la acțiuni și de creștere pentru toate țările de care mă ocup”.

Referitor la potențialul pieței românești pentru produsele Apple, acesta a spus că există un apetit în creștere în România pentru dispozitivele producătorului american. Vânzările pe canalul online al iSTYLE România nu au fost la nivelul celor din magazinele fizice, însă vine din urmă și ”se dezvoltă puțim mai accelerat” decât retailingul clasic.

”Având în vedere că suntem pe un val de creștere continuă, consider că există un potențial fenomenal în spate, există un apetit pentru produsele Apple și în același timp și pentru noi ținând pasul cu ceea ce se întâmplă în piață”, a mai declarat Valeriu Ion

Potrivit reprezentanților companiei, cele mai mari magazine iSTYLE din România sunt în ordine cele din AFI și Băneasa. În prezent, rețeaua iStyle numără 15 magazine în București și principalele orașe din țară și va ajunge la 16 în toamnă, după deschiderea celui din Craiova.

Acestea însumează peste 1.700 mp de retail, proiectate și executate cu atenția la detalii caracteristică pentru Apple, și sunt deservite de peste 80 de consultanți instruiți atât pentru servicii de vânzări, cât și pentru service.

iSTYLE, parte a Midis Group, este cea mai mare rețea de magazine Apple Premium Reseller din Centrul și Estul Europei. iSTYLE furnizează de peste 20 ani clienților din România servicii de cea mai înaltă calitate și stabilitate prin intermediul unei echipe competente de specialiști certificați și permanent instruiți la standardele Apple.

Te-ar mai putea interesa și
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste masive
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste ...
Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia odată pentru totdeauna criza apărută la începutul......
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru ...
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...