Italia a făcut bugetul pe 2021 cu impact COVID

Guvernul italian a aprobat duminică dimineaţa o ajustare financiară a bugetelor pentru 2021, prin care mobilizează 39 miliarde de euro pentru măsuri destinate, printre altele, combaterii pandemiei şi atenuării efectelor acesteia, relatează agenţia EFE.
Economica.net - Dum, 18 oct. 2020, 12:38
Italia a făcut bugetul pe 2021 cu impact COVID

Consiliul de miniştri ai Mişcării 5 stele şi Partidul Democrat s-au pus de acord asupra acestui proiect de lege, care este încadrat în următoarele bugete generale ce vor trebui să obţină aprobarea Comisiei Europene şi a Parlamentului.

Conturile prezintă „o semnificativă expansiune fiscală” şi „importante măsuri” pentru a continua strategia implementată până în prezent pentru combaterea pandemiei de coronavirus, într-un moment în care aceasta pare că „explodează”, cu peste 10.000 de îmbolnăviri pe zi, scrie EFE.

Totodată, proiectul include măsuri pentru impulsionarea sistemului economic, aflat în recesiune din cauza urgenţei sanitare, şi pune în aplicare reforme precum cea a Fiscului, în domeniul muncii, al educaţiei şi mai multe investiţii publice.

În primul rând, va fi consolidat sectorul Sănătăţii, cu alocarea a circa 4 miliarde de euro pentru sprijinirea personalului medical, angajarea a circa 30.000 de medici şi asistenţi medicali în 2021 şi pregătirea unui fond pentru vaccinul covid-19.

O altă sumă de 4 miliarde de euro va fi destinată sectoarelor cele mai afectate de pandemie, cu măsuri precum extinderea moratoriului pentru împrumuturile IMM-urilor şi un ajutor de 1,5 miliarde euro pentru promovarea internaţională a companiilor.

De asemenea, se intenţionează consolidarea sistemului de educaţie, prin angajarea a 25.000 de profesori, cu o investiţie de 1,2 miliarde euro, şi reformarea şcolilor, cu 1,5 miliarde euro. Alte 2,4 miliarde euro vor merge către sectorul universitar.

În ceea ce priveşte măsurile de stimulare a pieţei muncii, se vor elimina, timp de trei ani, impozitele în cazul angajării de tineri sub 35 de ani etc.

Pe de altă parte, importanta reformă fiscală va fi „stimulată” cu 8 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Aproximativ 271.000 de persoane juridice au depus deja declarația privind beneficiarul real. Un proiect de OUG ar putea schimba, din nou, situația
Aproximativ 271.000 de persoane juridice au depus deja declarația privind beneficiarul real. Un proiect de OUG ar putea ...
Agenții economici au început deja să depună declarațiile privind beneficiarul real, în așteptarea unui act normativ care să o elimine sa să o amâne. Potrivit unui proiect de ordinanță de......
România va trebui să monitorizeze și să raporteze eventuale cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 la nurci
România va trebui să monitorizeze și să raporteze eventuale cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 la nurci
Statele membre sunt obligate să monitorizeze și să raporteze eventuale cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 la nurci ...
Automobile Dacia a raportat pentru 2020 o scădere cu 27% a cifrei de afaceri și cu 55% a profitului net
Automobile Dacia a raportat pentru 2020 o scădere cu 27% a cifrei de afaceri și cu 55% a profitului net
Raportul de Gestiune al Automobile Dacia pentru 2020 arată că cifra de afaceri a companiei a fost de doar 18,3 miliarde ...
City Insurance, liderul RCA cu 3 milioane de clienți, pas concret spre preluarea de către un fond legat de Biserica Greciei. A trimis primele documente către ASF: Mai sunt multe de clarificat!
City Insurance, liderul RCA cu 3 milioane de clienți, pas concret spre preluarea de către un fond legat de Biserica Greciei. ...
City Insurance face primul pas concret către încheierea tranzacției prin care ar urma să fie preluată de I3CP, un vehicul ...