1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Italia, Franţa şi Germania cer UE să înăsprească regulile de blocare a achiziţiilor străine de companii europene

Italia, Franţa şi Germania au cerut Comisiei Europene să înăsprească legislaţia actuală care permite statelor membre să blocheze achiziţiile străine de companii europene, au relatat marţi două publicaţii europene, transmite Reuters.

22 aug, 2017 | News.ro

Solicitarea se referă la "regula de aur" care permite interzicerea unei preluări sau stabilirea unor condiţii pentru viitorii cumpărători care nu respectă libertatea pieţei şi regulile de reciprocitate pentru achiziţii, potrivit publicaţiilor Il Sole 24 Ore şi La Stampa, care citează o scrisoare.

Liderii Uniunii Europene au convenit în luna iunie să ia în considerare verificarea investiţiilor făcute de companii deţinute de statul chinez, iar Italia, Franţa şi Germania au susţinut ideea de a permite UE să blochee investiţii chineze.

Scrisoarea a fost trimisă Comisiei pe 28 iunie şi urmează uneia similare din februarie. Chiar dacă nu menţionează nume de ţări sau de companii, se pare că scrisoarea a fost motivată de preluările recente făcute recent de Beijing în Europa.

Prerogativele vor fi consolidate pentru toate companiile considerate strategice, în cazul unor preluări finanţate de fonduri de stat sau agenţii, se arată în documentul de 10 pagini citat de publicaţii.

"Nu este o formă de protecţionism, ci de a da o şansă monitorizării operaţiunilor care sunt incompatibile cu regulile europene ", a declarat pentru La Stampa ministrul italian al Industriei, Carlo Calenda.

Cele trei ţări recomandă ca, potrivit noilor reglementări, care nu ar trebui să înlocuiască legislaţiile naţionale, statele membre să notifice Comisia Europeană la fiecare şase luni de toate investiţiile făcute de companii din afara UE, cu excepţia celor din sectorul apărării.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO