Italia: Giuseppe Conte, desemnat din nou să formeze guvernul de preşedintele Mattarella

Preşedintele italian l-a desemnat din nou pe Giuseppe Conte, un jurist fără experienţă în politică ales de formaţiunile populiste care deţin majoritatea în Parlament, să formeze guvernul, a anunţat joi seară preşedinţia italiană, citată de AFP.
Economica.net - joi, 31 mai 2018, 20:23
Italia: Giuseppe Conte, desemnat din nou să formeze guvernul de preşedintele Mattarella

Giuseppe Conte i-a prezentat preşedintelui Sergio Mattarella lista miniştrilor, care a fost validată de şeful statului. Noii miniştri vor depune jurământul vineri, la ora locală 16.00 (14.00 GMT), a precizat secretarul general al preşedinţiei, Ugo Zampetti.

Cei doi lideri ai Mişcării 5 Stele, antisistem, şi ai Ligii, de extremă dreapta, Luigi Di Maio şi Matteo Salvini, vor deveni vicepremieri, primul însărcinat cu Dezvoltarea economică şi cel de al doilea cu portofoliul Afacerilor Interne, a anunţat şeful guvenului italian, Giuseppe Conte.

Paolo Savona, economist anti-euro a cărui figură a făcut să eşueze o primă tentativă de guvern populist, a fost nominalizat ministru al afacerilor europene, în timp ce Ministerul Economiei şi Finanţelor îi va reveni lui Giuseppe Tria, un profesor de economie favorabil menţinerii Italiei în zona euro.

Portofoliul de ministru de externe îi va reveni proeuropeanului Enzo Moavero Milanesi, care a lucrat timp de 20 de ani la Bruxelles şi care a fost ministru al afacerilor europene pentru Mario Monti şi Enrico Letta (2011-2014).

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...